In de winkel van Lucy Sparrow is alles van vilt

8 ‘Til Late,

Drie jaar na het openen van haar eerste winkel in Londen heeft kunstenaar Lucy Sparrow de overstap naar Amerika gemaakt. 8 ‘Til Late in New York lijkt een gewone supermarkt, maar alles blijkt gemaakt te zijn van vilt.

In deze lokale supermarkt in Manhattan zijn maar liefst 400 verschillende producten te koop. Deze zijn allemaal met de hand gemaakt door Lucy Sparrow. Ze heeft geprobeerd de verpakkingen van de meest voorkomende levensmiddelen en huishoudelijke artikelen zo goed mogelijk na te maken. Best lastig als je daarbij alleen maar vilt gebruikt, maar het is haar uiteindelijk gelukt om deze winkel zo echt mogelijk te doen lijken.

Fruit met een gezicht

Alleen bij het fruit heeft Lucy Sparrow een uitzondering gemaakt. Alle soorten fruit en groente hebben een gezichtje gekregen. Dit versterkt alleen maar het vreemde gevoel als je als nietsvermoedende voorbijganger de 8 ‘Til Late binnen loopt.

De winkel is tot en met 30 juni geopend  aan  de 69 Little West 12th Street in New York. Alles wat je er ziet is te koop. Je kunt het product dan misschien niet eten, maar een vilten Twix, zak chips of LP van Queens of the Stone Age is een prachtige kunstobject voor in je huis. Zoals elke moderne winkel heeft 8 ‘Til Late ook een webshop waarbij je mooie producten voor thuis kunt bestellen. Dan hoef je niet helemaal naar New York.

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,

8 ‘Til Late,