Deze sieradenwinkel lijkt op een klassiek zwembad

Juwelier op Mykonos
Foto’s: Gavriil Papadiotis.

In de smalle straatjes op Mykonos zijn heel veel kleine winkels te vinden. Hoe kun je je tussen het grote aanbod onderscheiden? Door te kiezen voor een opvallend en uniek interieur.

Het Griekse sieradenmerk Gavello heeft de hulp ingeroepen van het creatieve bureau Saint of Anthens om een winkel te bedenken die lekker opvalt, maar tegelijkertijd ook past bij de omgeving. De ontwerpers hebben zich hierbij laten inspireren door beelden van klassieke zwembaden uit de jaren ’60.

Trap

Het resultaat is een winkel waarin het lijkt alsof je in een zwembad bent. Allereerst vallen de lichtblauwe tegels op, maar al snel zie je alle slimme en grappige details. Met als hoogtepunt het trappetje aan het plafond. Het doet ons denken aan het zwembad van kunstenaar Leandro Erlich in Museum Voorlinden.

De kleuren van de winkel passen perfect bij het eiland Mykonos, waar wit en blauw de boventoon voeren. Ook zijn er op het populaire eiland heel veel zwembaden te vinden. Daarom past dit ontwerp zo perfect bij de omgeving.

Juwelier op Mykonos

Juwelier op Mykonos

Juwelier op Mykonos

Juwelier op Mykonos