3000 winkels vormen moderne Toren van Babel

toren van babel

In het Victoria and Albert Museum in Londen staat tot 1 november een moderne versie van de Toren van Babel gemaakt door kunstenaar Barnaby Barford.

Tussen sculpturen van honderden jaren oud staat deze enorme toren die is gemaakt van 3000 kleine winkeltjes van keramiek. Alle winkels in de toren zijn verschillend en zijn stuk voor stuk terug te vinden in de straten van Londen.

1600 kilometer op de fiets

Barnaby Barford heeft ze allemaal zelf gefotografeerd waarna ze met de hand zijn nagemaakt. Om de foto’s te maken heeft de kunstenaar 1600 kilometer gefietst om elke postcode in Londen te bezoeken. De onderste winkels in de toren zijn gewonde buurtwinkels en bovenin de top zijn de exclusieve boetieks uit het centrum te vinden. De toren is daarmee een monument voor een van de favoriete bezigheden van de Engelsen: winkelen.

Elke winkel uit de toren is te koop in de museumshop van het V&A. Allemaal hebben ze een handtekening van de kunstenaar. Prijzen variëren van 95 tot 6000 pond. Op de website van Barnaby Barford kun je zien welke winkels zijn favoriet zijn.

toren van babel

toren van babel

toren van babel

toren van babel

toren van babel