Luisteren naar de bossen via Tree.fm

Tree.fm

Er zijn maar weinig dingen zo ontspannend als een wandeling door het bos. Zeker als het daar zodanig rustig is dat je de geluiden van het bos goed kan horen. Voor wie af en toe thuis wil ontsnappen naar het bos is er Tree.fm

Als je de website van Tree.fm bezoekt dan is de keuze simpel. Klik op de knop om te worden meegenomen naar een willekeurig bos ergens op de wereld. Dat kan dichtbij zijn, zoals in het Engelse Bristol, maar er zijn ook bossen in Panama, Maleisië of op Madagaskar. Bij die laatste hoor je meteen de roep van de lokale maki’s. Bij andere bossen is het aan het regenen of hoor je in de verte honden blaffen. Bevalt het geluid van een bepaald bos je niet, dan skip je zo verder naar een totaal andere locatie.

Zelf meedoen?

Tree.fm is een initiatief van designstudio New Now uit Berlijn. Zij bouwden de site zodanig dat gebruikers zelf kunnen bijdragen. Iedereen kan via het project Sounds of the Forest geluiden uploaden uit een bos waar je zelf bent geweest. Deze krijgen dan een Creative Commons-licentie, zodat ze vrij te gebruiken zijn voor Tree.fm. De mooie foto van de locatie komt vervolgens via Unsplash. Zodoende is Tree.fm heel laagdrempelig uit te breiden door de gebruikers zelf.

Heb je dus af en toe een momentje van rust nodig, schuif je werk dan even opzij en luister (desnoods met je ogen dicht) naar de rustgevende geluiden uit het bos. Is dit echt iets voor jou, dan is het goed om te weten dan Tree.fm ook een Chrome-extensie heeft.