Maak kennis met LALA Tequila

Lala tequila In Nederland is tequila nog niet zo groot als in bijvoorbeeld Noord-Amerika, maar de markt is wel aan het groeien. Een interessant merk om in de gaten houden is LALA Tequila, dat een mooie brug slaat tussen Amsterdam en Mexico.

LALA Tequila is namelijk van twee vrouwelijke Amsterdamse ondernemers: Iris Sijlmans en Ambre van de Berg. Zij zagen dat in Nederland nog wel ruimte is voor echt goede tequila en gingen het avontuur aan in Mexico. Daar vonden ze in de Los Altos de Jalisco de perfecte partner om samen tequila mee te maken. LALA Tequila moest namelijk geen gimmick worden, maar een tequila van hoge kwaliteit.

Gelaagd van smaak

Tequila mag pas tequila heten als het is gemaakt van de blauwe Weber-agave (of Agave tequilana). Voor het maken van LALA Tequila gebruiken ze planten van 7 tot 9 jaar oud. Hiervan gebruikt men alleen het hart (piña) voor de productie van tequila. Voor 1 liter LALA Tequila is zo’n 7 kilo aan piñas nodig. Bij het proces worden deze eerst gekookt, vervolgens gefermenteerd en dan pas gedestilleerd. Dat complexe proces levert een drank op die heel mooi gelaagd van smaak is.

In Nederland heeft tequila nog steeds het imago van goedkope shotjes en slammers. Een merk als LALA Tequila gaat je laten proeven dat tequila veelzijdiger en lekkerder is dan dat. LALA heeft twee verschillende tequilas om dat te bewijzen. Allereerst is er de Blanco. Deze klassieke tequila is gelaagd van smaak. Agave geeft een complexe smaak met een combinatie van aardse tonen met fruitige en zoete smaken. Bij de LALA Tequila Blanco proeven we heel mooi de agave in combinatie met heel veel frisse tonen van bijvoorbeeld groene appel met daarbij subtiel ook wat kruidigheid.

Houten vat

De tweede tequila die LALA in het assortiment heeft is de Reposado. Als een tequila die naam meekrijgt, dan heeft deze een tijdje doorgebracht in een houten vat. Dit zorgt voor een extra smakenpalet. In dit geval is er gebruik gemaakt van nieuwe vaten van eikenhout. Dat zorgt voor extra smaken als vanille, karamel, een vleugje hout en een heel subtiele rokerigheid. Dit is een tequila die bijvoorbeeld liefhebbers van whisky zeker zullen waarderen.

Naast deze twee erg goede flessen tequila heeft LALA ook blikjes met kant en klare Paloma in het assortiment. Ook deze hebben wij geproefd en ook deze zijn door ons meer dan goedgekeurd. De combinatie van tequila met grapefruit, citrus en prik is een zeer geslaagde. Het is de dames van LALA gelukt om de cocktail te vertalen naar een mixdrankje uit blik. Vaak zijn deze veel te zoet, maar dat is hier niet het geval. De smaken zijn erg mooi in balans.

Cocktails

Het is LALA Tequila gelukt om onze liefde voor tequila verder aan te wakkeren. We zijn aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van zowel de Blanco als de Reposado. Er is duidelijk gekozen voor een kwaliteitsproduct en dat is iets wat wij zeer kunnen waarderen. We vinden beide varianten zowel puur als in een cocktail lekker. Naast een zelfgemaakte Paloma hebben we de beroemde Tequila Sunrise gemaakt en hebben we ook Margarita’s gemaakt met beide varianten. Erg lekker allemaal.

De flessen van LALA Tequila (die er ook nog eens heel mooi uitzien!) zijn te koop via onder andere Gall & Gall en lokale slijters. Binnenkort gaat het merk ook een Mezcal op de markt brengen.