Marcus Goldman onderzoekt De zaak Alaska Sanders

De nieuwste roman van Joël Dicker

De Zaak Alaska Sanders

In de nieuwe vuistdikke roman van de Zwiterse schrijver Joël Dicker voert hij zijn succesvolle personage Marcus Goldman op. Samen met politieagent Perry Gahalowood duikt hij in De zaak Alaska Sanders.

In dit boek draait het om de beeldschone Alaska Sanders die in 1999 op brute wijze op het leven komt op een strand net buiten het stadje Mount Pleasant in New Hampshire. De locatie politie krijgt al snel een dader in het vizier en snel daarna ook nog een tweede dader. De zaak lijkt opgelost. Totdat 11 jaar later Perry Gahalowood een brief krijgt die de zaak doet kantelen. Samen met zijn goede vriend en succesvolle schrijver Marcus Goldman duikt hij in deze zaak.

Al snel zijn er sporen om te volgen en duiken er boeiende personages op. Tegelijkertijd weeft Joël Dicker er ook meerdere verhaallijnen over de privélevens van de twee speurneuzen doorheen. Wie de eerdere boeken van Dicker heeft gelezen zal er zeker een paar herkennen. Het zorgt dat de personages nog meer gaan leven én dat je als lezer steeds cliffhangers krijgt voorgeschoteld.

Constante spanning

Door geraffineerd te spelen met plaats en tijd en door de lezer af en toe informatie te geven die Perry en Marcus nog niet hebben is er constant sprake van spanning. Stoppen met lezen is dus moeilijk waardoor de 568 bladzijden razendsnel voorbij vliegen. Als geen ander weet Dicker ook heel mooi een sfeer neer te zetten waarin je het gevoel hebt de personages goed te kennen. Ook het fictieve stadje Mount Pleasant komt goed uit de verf.

De zaak Alaska Sanders staat weer garant voor uren leesplezier waarbij je vanaf de eerste bladzijden enorm nieuwsgierig bent naar het verdere verloop. Ook lijkt het erop dat Joël Dicker alvast een voorschot geeft over het volgende boek met Marcus en Perry in de hoofdrol. Ook de andere oude bekenden die nu nog een bescheiden rol hebben zouden daarin zomaar weer voorbij kunnen komen. Dit boek is in ieder geval weer meer dan geslaagd en een perfect cadeau voor iedereen die van de eerdere boeken van Joël Dicker heeft genoten.