Een Frisse Blik op je toekomstplannen

Florius Blikopeners

Weet je al hoe jij je toekomst wil inrichten? Het kan geen kwaad om af en toe samen met je partner na te denken over de toekomst en alles wat daarbij komt kijken. Zo weet je waar je allebei aan toe bent en waar je naartoe wil gaan.

Iedereen heeft wel een bepaald droomhuis voor ogen. Wie kijkt er niet af en toe in de etalage van een makelaar? Of struint rond op Funda om mooie huizen in de omgeving te bekijken? Is het huis waar je graag in zou willen wonen ook precies het soort huis dat je partner voor ogen heeft? Het is slim om daar eens een goed gesprek over te hebben. En dan niet alleen over droomhuizen, maar ook wat je daar dan voor moet doen en laten.

Blikopeners

Florius heeft iets mooie bedacht om je te helpen het gesprek goed op gang te brengen. Onder de naam Blikopeners hebben ze een serie kaarten gemaakt met daarop een aantal stellingen. Deze kaarten kun je gratis downloaden via de website van Florius. Na het printen van de kaarten (of het openen van de PDF op tablet of laptop) zorg je voor een rustig moment in huis, een comfortabele plek om te zitten en wat lekkers om te eten en drinken.

Kies een kaart en lees deze hardop voor en ga vervolgens over dit onderwerp in gesprek. Je zult merken dat je al snel op gesprekken komt die je normaal gesproken niet zomaar voert, maar waar wel heel erg mooie inzichten uit voortkomen. Het gaat niet alleen over hoe je ideale huis eruit moet zien, maar ook om alles wat erbij komt kijken. Denk aan onderwerpen als zorgen voor kinderen of ouders, carrière maken of juist minder gaan werken, reizen of het hebben van een ultieme wens op een bucketlist.

Wereldreis?

Je ziet dat het een mooie combinatie is van mooie en serieuze onderwerpen. Zeker dat laatste is belangrijk, want dromen verwezenlijken kost vaak helaas flink wat geld. Aan de andere kant zie je ook dat mensen steeds meer waarde hechten aan de kleine dingen in het leven en dat familie en geluk belangrijker zijn dan het maken van een wereldreis of een mooie auto voor de deur. Voor iedereen zullen de wensen en dromen net even anders liggen. Praat er daarom eens over!

Ook thuis heb ik samen met mijn vrouw de kaarten doorgenomen en besproken. Hierbij moet wel gezegd worden dat onze thuissituatie iets anders is dan bij veel andere mensen. Dit omdat we een kind hebben met een zeldzaam genetisch defect. Hierdoor staat haar toekomst en de zorg voor haar centraal. Maar ook wij dromen van een schitterend huis op een rustige plek en met een grote tuin en dan ook nog eens op een plek waar in de buurt voorzieningen te vinden zijn. Werken is een mooie afleiding die ook zorgt voor een inkomen, maar vrije tijd om te zorgen en ontspannen is minstens zo belangrijk.

Wil je weten hoe het bij jou zit? Ga dan naar de website van Florius om de Blikopeners te downloaden of video’s te bekijken van stellen die je voor zijn gegaan.

Florius Blikopeners