De kleinste McDonald’s is speciaal voor bijen

De kleinste McDonald's ter wereld is speciaal voor bijen
Foto’s: NORDDDB

In Zweden staat sinds kort het allerkleinste filiaal van de McDonald’s ter wereld. Zo klein dat mensen er niet terecht kunnen voor hamburgers en milkshakes. Alleen bijen kunnen naar binnen.

Met deze zogenaamde McHive wil McDonald’s laten zien dat we ons zorgen moeten maken over de bijenpopulatie. Een bekend verhaal misschien, maar helaas nog steeds actueel. Het gaat erg slecht met de bij en dat kan desastreuze gevolgen voor de mens hebben. Vandaar deze actie om wat extra bewustzijn te creëren. Het Zweedse reclamebureau NORDDDB bedacht en bouwde de McHive. Van buiten ziet het er precies uit als een typische McDrive, inclusief de gouden bogen, een terras en borden met menu’s en aanbiedingen. Binnen is het echter een gewone bijenkorf. Hopelijk gaat dit filiaal net zo populair worden als een reguliere McDrive en komt er dagelijks veel klandizie langs gevlogen.

Bloemen

Naast deze opvallende gimmick, waarmee McDonald’s viral hoopt te gaan, doet het bedrijf ook andere belangrijke dingen voor de bijen. Zo hebben al flink wat filialen in Zweden bijenkorven op het dak en in de komende periode zullen rond de restaurants extra bloemen en planten worden aangebracht. Dat laatste is ook iets wat je zelf kunt doen. Mocht je geen (grote) tuin hebben, dan kun je ook aan je gemeente vragen of ze wilde bloemen willen zaaien in de wijk.

De kleinste McDonald's ter wereld is speciaal voor bijen

De kleinste McDonald's ter wereld is speciaal voor bijen