De meubels van restaurant Noma staan te koop

deens design

Noma in Kopenhagen is op dit moment gesloten. Later dit jaar zal het restaurant heropenen op een nieuwe locatie met een nieuw interieur. Vandaar dat op dit moment de meubels uit Noma te koop staan.

Via veilinghuis Wright kun je onder andere tafels, stoelen, schalen, borden en messen aanschaffen. Hiermee haal je een deel van het unieke restaurant in huis. Vrijwel alles in Noma is ontworpen door designstudio Space Copenhagen. Andere ontwerpen zijn van bijvoorbeeld Niels O. Moller en Hans J. Wegner.

De mooiste items zijn toch wel de stoelen, die iedereen die Noma ooit bezocht direct zal herkennen. Waar Noma staat voor een rauwe interpretatie van de Noordse keuken, staan deze stoelen voor een rauwe versie van typisch Deens design. De houten stoelen zijn gezandstraald en geblakerd, wat zorgt voor een bijzondere uitstraling.

Stilte voor de storm

Noma is in 2010, 2011, 2012 en 2014 verkozen tot beste restaurant ter wereld. Chef-kok René Redzepi heeft met het restaurant de Noordse cuisine stevig op de kaart gezet. Momenteel is er dus even een pauze of misschien wel een stilte voor de storm. Ben je benieuwd naar wat de nieuwe Noma te bieden heeft? Dan kun je vanaf 16 november reserveren.

Mocht je in de tussentijd in Kopenhagen zijn, dan kun je terecht in Restaurant Barr, Restaurant 108 en Hija de Sanchez waar je mensen van Noma in de keuken kunt vinden. In New York kan dat bij Tørst in Brooklyn.

messen en borden

deens design

deens design

deens design

deens design

schalen en stoelen

schalen