Mondriaan in een Bento Box

eetbare kunst

In de campagne voor een nieuwe laptop van Lenovo liet de Chinese designer Yum Tang zich inspireren door Aziatisch eten en moderne kunst. Dat leverde uiteindelijk een bento box in de stijl van Piet Mondriaan op.

Yum Tang staat bekend om haar creatieve ideeën, waarbij eten en drinken een hoofdrol speelt. In deze campagne laat ze zien hoe goed ze hier in is. De vakjes van een klassieke bento box worden zou je kunnen vergelijken met de vlakken op een schilderij van Mondriaan. Door ze te vullen met kleurrijk voedsel kun je zo best in de buurt komen van iets dat lijkt op een kunstwerk.

Kleurenpalet

Voor de invulling of inkleuring gebruikte Yum Tang de volgende ingrediënten: zoete aardappel, toast, zalm, worstjes, tomaat, bosbes, biscuit, mais, noedels, watermeloen, paddenstoel en rijst. Allemaal zaken die je ook daadwerkelijk in een bento box tegen zou kunnen komen. Zoals je ziet zijn het niet precies de kleuren die Mondriaan gebruikte maar is dit kleurenpalet zachter. Desondanks is de associatie met Mondriaan direct duidelijk.

eetbare kunst

eetbare kunst

eetbare kunst

eetbare kunst

eetbare kunst

eetbare kunst