Luister naar de muziek uit de boeken van Haruki Murakami

Luister naar de muziek uit zijn boeken

Als je wel eens een boek van Haruki Murkami gelezen hebt weet je dat muziek altijd aanwezig is zijn verhalen. Er zijn zelfs boeken vernoemd naar beroemde liedjes.

Waarschijnlijk neem je je tijdens het lezen wel eens voor om naar de muziek uit het boek te gaan luisteren, maar komt het er nooit van. Speciaal voor alle fans van Huraki Murakami is er een playlist in Spotify gemaakt met de muziek uit de boeken.

Leoš Janáček

Voor mij is de klassieke muziek en de jazz het interessants, vooral omdat ik de pop van The Beatles, The Doors, The Rolling Stones en Bruce Springsteen wel ken. Interessanter is om eens te horen hoe de Sinfonietta van Leoš Janáček (die een rol speelt in 1Q84) of de Années de pèlerinage van Frans Liszt uit De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren klinken.

Dat ik hierin niet de enige ben is het feit dat in de week na de release van 1Q84 in de VS meer muziek van Janáček is verkocht dan in de 20 jaar ervoor bij elkaar.

De lijst is gemaakt door journalist Scott Meslow die in een uitstekend stuk heeft geschreven over de muziek in de boeken van Murakami. In zijn artikel kun je ook nalezen welke muziek bij welk boek hoort.