Nieuw interieur? Vergeet de salontafel niet!

salontafel zitmaxx

Het is herfst, dus zitten we weer vaker binnen. Lekker thuis op de bank genieten van een boek, film of goed gesprek. Het najaar is daarom een mooi moment om je interieur een update te geven.

Veel mensen kiezen dan voor een nieuwe bank of stoel of iets voor aan de muur. Een mooi kunstwerk of een hip behangetje. Maar vaak zien we iets heel belangrijks over het hoofd: de salontafel. Een belangrijk meubelstuk dat echt iets kan toevoegen aan de je inrichting. Bovendien is een salontafel niet alleen heel mooi, maar ook heel praktisch. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijke hapjes voor tijdens je favoriete serie op kwijt, de boeken die je nog wil lezen, maar ook bijvoorbeeld een mooie plant of vaas met bloemen.

De keuze in salontafels is enorm en als je erin gaat verdiepen, zul je ontdekken dat er heel veel mogelijk is. Van klassieke tafeltjes tot hippe moderne salontafels. Voor ieder interieur is er wel iets te bedenken. Wil je bijvoorbeeld een grote robuuste salontafel of meerdere kleine tafels die je kunt combineren en makkelijk kunt verplaatsen? Zoek je iets in de stijl van de rest van je interieur of een salontafel die juist lekker opvalt?

Natuurlijke vorm

Dit najaar is een aantal trends te ontdekken op het gebied van salontafels. De belangrijkste is de salontafel hout. Een houten tafel past in vrijwel ieder interieur. Zeker als je ziet wat er allemaal met hout mogelijk is. Momenteel zie je zowel houten salontafels met een strak rond of rechthoekig blad, maar ook tafels waarbij het hout nog veel van zijn natuurlijke vorm heeft behouden.

De sets die bestaan uit meerdere tafels die bij elkaar gezet kunnen worden en die vaak in hoogte verschillen zijn nog steeds een grote trend. Handig aan deze tafels is dat ze makkelijk zijn te verplaatsen en dat ze, als je ze niet gebruikt, onder elkaar kunnen worden geschoven. Zo bespaar je veel ruimte. Dit soort salontafels is ook handig als je bezoek krijgt. Wat eerst een klein bijzettafeltje leek, biedt plots de ruimte van een reguliere salontafel.

Praktisch

Ben je wat praktischer ingesteld, dan is er ook volop keuze uit salontafels die veel ruimte bieden in de vorm van lades en vakken. Dit zijn vaak grote, robuuste tafels die lekker opvallen in je huis en waar je veel op en in kwijt kan. Die lades zijn bijvoorbeeld handig voor het opbergen van dingen die je graag bij de hand hebt, maar niet altijd in het zicht wil hebben. Bijvoorbeeld afstandsbedieningen, controllers van spelcomputers of opladers.

Welke salontafel bij jou past, hangt dus af van je smaak, je interieur, de ruimte die je hebt en natuurlijk ook je budget. Je zult zien dat er dit najaar voor iedereen wel een mooie tafel te vinden is.

salontafel van Zitmaxx