Opvallende sculpturen van Okuda in Boston

Air Sea Land

In de Amerikaanse stad Boston zijn momenteel kleurrijke sculpturen te bewonderen. Ze zijn onderdeel van het project Air Sea Land van de Spaanse kunstenaar Okuda.

We zijn al een tijd fan van Okuda. Eigenlijk sinds we een 3 jaar geleden een door hem ontworpen fles wijn in onze handen kregen. Sindsdien is het hard gegaan met de carrière van deze kunstenaar. Vooral de gebouwen die door hem een kleurrijke opknapbeurt kregen zijn wereldwijd beroemd.

Overstap

De laatste tijd komt bij Okuda steeds meer de focus te liggen op het maken van sculpturen. Een voor de hand liggende overstap, omdat de geometrische afbeeldingen die hij altijd al maakte zich prima laten vertalen naar drie dimensies.

Rondom Seaport Boulevard in Boston zijn zeven sculpturen te zien die samen de collectie Air Sea Land vormen. De sculpturen zijn tussen de 2.5 en 3.5 meter hoog en zijn deels gebaseerd op dieren die in de omgeving van Boston leven (eekhoorn en hert), maar ook op de kunstenaar zelf verzonnen fantasiedieren (een zeemeeuw met armen en benen).

Air Sea Land

Air Sea Land

Air Sea Land

Air Sea Land

Air Sea Land

Air Sea Land