De kleurrijke Church of Cannabis in Denver

kerk voor cannabisrokers

Op 20 april ging in Denver de Church of Cannabis open. Liefhebbers van een goede jonko kunnen terecht in een gebouw vol mooie kunst.

In de Amerikaanse staat Colorado is het roken van cannabis sinds 2012 legaal, maar je mag het niet overal roken. Slimme rokers hebben daarom een constructie opgericht in de vorm van een kerk: de Church of Cannabis. Hierdoor gelden er andere regels in het gebouw en mag er onbeperkt gerookt worden, zolang er maar geen sprake is van verkoop.

Kunstenaars

Deze wietkerk zit ook echt in een kerkgebouw. Speciaal voor de nieuwe bestemming heeft deze aan de binnen- en buitenkant prachtig schilderwerk van twee beroemde kunstenaars gekregen. Kenny Scharf maakte een afbeelding aan de buitenkant van het gebouw en Okuda San Miguel nam de binnenkant voor zijn rekening. Je ziet mooie geometrische patronen in felle kleuren, exotische dieren en vreemde figuren. Een prima omgeving om eens lekker stoned te worden. Maar ook voor de niet-roker is het gebouw de moeite van het bezichtigen waard.

Vergelijkbaar werk van Okuda is te zien in het Spaanse Llanera waar een kerk is veranderd in een indoor skatepark.

kerk voor cannabisrokers

kerk voor cannabisrokers

kerk voor cannabisrokers