Felipe Pantone laat je schuiven met kleuren

Subtractive Variability Manipulable 3,
Subtractive Variability Manipulable 3. Foto’s © Felipe Pantone

Het knappe aan het werk van Felipe Pantone is dat hij steeds nieuwe technieken en materialen gebruikt, maar dat het desondanks heel herkenbaar blijft. Zijn laatste werk is een kinetische sculptuur met de titel Subtractive Variability Manipulable 3.

De sculptuur bestaat uit drie panelen van gekleurd plexiglas op een basis met rails. De glazen panelen zijn respectievelijk cyaan, magenta en geel. Kleuren die kenmerkend zijn voor het werk van Felipe Pantone. Doordat de panelen niet effen gekleurd zijn, maar uit vakjes bestaan waarop verschillende gradaties van de kleur zijn aangebracht, kun je met de panelen schuiven en daardoor het beeld manipuleren.

Digitaal

Het idee is eenvoudig, maar het resultaat is behoorlijk hypnotisch en van een bijzondere schoonheid. De foto’s op deze pagina geven al een beetje een beeld, maar je moet vooral de video onderaan dit artikel bekijken. Dan zien je pas echt goed hoe prachtig dit werk is. Het balanceert heel knap op een grens tussen analoog en digitaal en laat zien hoe Pantone nadenkt over hoe wij kleur ervaren. Het mooie ervan is dat het ook nog eens te koop is.

Via kunsthandel Configurable zal de sculptuur vanaf 26 mei te koop zijn. Subtractive Variability Manipulable 3 is gemaakt in een oplage van 50 exemplaren en heeft een verkoopprijs van €2066,-

Subtractive Variability Manipulable 3,
Subtractive Variability Manipulable 3
Subtractive Variability Manipulable 3,
Subtractive Variability Manipulable 3

Bron: Street Art News