OnePlus maakt een goede start in 2023

OnePlus 11 plus OnePlus Buds Pro

OnePlus begint het nieuwe jaar 2023 meteen goed met de lancering van de OnePlus 11 5G en komt daarbij ook nog eens met een nieuwe versie van de excellente OnePlus Buds Pro. Laten we alvast even in wat specs duiken om te zien wat deze nieuwe iteratie van de flagship phone en buds ons alvast lekker maken.

Want lang hoeven er niet op te wachten! De twee nieuwe producten lanceren 9 januari reeds in China, waar wij in Nederland de telefoon en buds op 9 februari kunnen verwachten. Vorig jaar was ik enorm te spreken over beiden, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. De OnePlus 10 Pro maakte goede indruk met uitstekende camera’s, mega performance en een lange batterijduur. Gedurende heel 2022 bleef de 10 Pro mijn goto toestel, waar collega Marc erg te spreken was over de mid-season refresh in de vorm van de OnePlus 10T. Op het vlak van de ear buds gaat het Chinese bedrijf ook als een trein en de OnePlus Buds Pro overstegen mijn verwachtingen en gebruik ik nog steeds dagelijks.

Stevige nieuwe specs

Wat kunnen dan verwachten voor dit nieuwste toestel? Uiteraard zal de nieuwe generatie SnapDragon 8 Gen 2 zijn debuut maken in de OnePlus 11 als één van de eerste toestellen. Daarbij krijgt het scherm met 120Hz en LTPO 3 een mooie upgrade die ik graag met eigen ogen wil zien en kunnen we rekenen op 100W fast charging van onze 5000 mAh batterij. Genoeg om te snoepen dus, maar zeker ook de camera’s gaan vooruit. Zo krijgt de nieuwe OnePlus 11 een IMX 890 sensor van 50MP en is ook de ultrawide terug op de Sony chip met de IMX581 waar vorig jaar nog een uitstapje naar die van Samsung gemaakt werd. Het meest opwindende aan het nieuwe camera systeem (naast zijn nieuwe looks natuurlijk) is de 32MP IMX709 sensor met Portret lens waarvan OnePlus zegt dat het in DSLR-kwaliteit portretten schiet. Dat ga ik absoluut aan de tand voelen.

Betere buds

De nieuwe OnePlus Buds Pro gaat vooral stappen maken op het gebied van het spatial rendering-algoritme wat de ruimtelijke audio evering perfect moet afstemmen op de gebruiker. Hoe effectief dit gaat zijn intrigeert me en geeft 3D audio vibes die heel interessant kunnen zijn. Ze zijn daarnaast voorzien van MelodyBoost Dual Drivers voor diepere, vollere en meer dynamische bass dankzij de 11mm driver. Heldere vocals en hogere tonen komen vanuit de 6 mm tweeters, wat gescheiden wordt voor een betere geluidsbalans en toon. Uiteraard komen de buds met Active Noise Cancellation welke op de vorige buds al excellent werkte en qua design ogen ze niet veel anders, wat inhoudt dat ook deze mij weer als gegoten zullen zitten.

We zullen dus nog even moeten wachten tot ik alles zelf aan de tand heb kunnen voelen, maar OnePlus brengt ons alvast een mooie start van het nieuwe jaar.

Sander Noordijk