Magisch werk van Leon Keer in Wanrooij Gallery

Leon Keer - Shattering, 2020 - Helsingborg (Sweden)
Leon Keer – Shattering, 2020 – Helsingborg (Zweden)

Het werk van Leon Keer zet kijkers op geweldige wijze op het verkeerde been. Als geen ander speelt hij met perceptie en perspectief. Van 5 juni tot en met 28 augustus 2021 kun je een selectie van zijn werk bewonderen in de Amsterdamse Wanrooij Gallery.

Als geen ander heeft Leon Keer de anamorfose kunst onder de knie. Van een doodgewone muur van een gebouw maakt hij een uitstalling van zeer diverse voorwerpen. Zo lijkt een flatgebouw plots op een gigantische kast met koffiekopjes of zweven er ineens hersenen en een hart in een stoep. Dit is kunst die je met je ogen moet aanschouwen, zodat je je hersenen voor de gek kunt houden.

Kleurrijke selectie

Zijn driedimensionale muurschilderingen en straattekeningen zijn inmiddels over de hele wereld te bewonderen: van Mexico tot Nieuw-Zeeland. In Nederland werkte hij onder meer samen met het Fries Museum, Museum Arnhem, Rijksmuseum Amsterdam en het Van Gogh Museum. In de Wanrooij Gallery in Amsterdam toont Leon Keer in de expositie ‘Forced Perspective’ een kleurrijke selectie nieuwe schilderijen, sculpturen, installaties, anamorfische kunstwerken en Augmented Reality (AR).

Leon Keer woont en werkt in Utrecht en is al bijna 25 jaar actief als beeldend kunstenaar. Zijn autonome werk is gepresenteerd op toonaangevende kunstbeurzen als Art Miami, Moniker Art Fair London, SCOPE Basel en SCOPE New York. In 2018 is hij verkozen tot beste kunstenaar bij de Street Art Awards Benelux. Het omvangrijk oeuvre van Leon Keer is eind 2020 gebundeld in een eerste monografie, getiteld ‘In Case of lost Childhood’.

Leon Keer – Forced Perspective
Van 5 juni tot en met 28 augustus 2021
Wanrooij Gallery
KNSM-laan 301, Amsterdam

Leon Keer - Picture Perfect, 2017 - Miami (USA)
Leon Keer – Picture Perfect, 2017 – Miami (USA)
Leon Keer - PPE waste management, 2021
Leon Keer – PPE waste management, 2021
Leon Keer - Sensibility and Sensitivity, 2020 - Utrecht (The Netherlands)
Leon Keer – Sensibility and Sensitivity, 2020 – Utrecht
Leon Keer - Urban Colonization, 2018 - Detroit (USA)
Leon Keer – Urban Colonization, 2018 – Detroit (USA)