Beroemde muzikanten ontwerpen vouwfiets voor goed doel

vouwfiets van Radiohead

Het feit dat zalen en theaters zijn gesloten en festivals niet kunnen worden georganiseerd, raakt meer mensen dan je in eerste instantie denkt. Niet alleen muzikanten kunnen niet optreden, maar ook bijvoorbeeld roadies en technici zitten zonder werk. Om deze mensen financieel te steunen is er een unieke actie opgezet door vouwfietsfabrikant Brompton.

De link tussen vouwfietsen en livemuziek ligt misschien niet direct voor de hand, maar die link is er wel degelijk. Vooral backstage bij grote concerten of festivals worden grote afstanden regelmatig overbrugd op een vouwfiets. Door het compacte formaat is er altijd wel een plekje voor zo’n fiets in bus of bestelwagen van de muzikanten en hun crew te vinden.

Crew Nation

Vandaar dat Brompton de handen ineen heeft geslagen met Crew Nation, een goed doel van concertorganisator Live Nation, en flink wat muzikanten. Alle artiesten die meedoen aan het project hebben een model van Brompton voorzien van een uniek design. Deze gaat vervolgens in de verkoop, waarna de opbrengsten naar Crew Nation gaan.

Tussen 28 mei en 12 juni kunnen fans bieden op hun favoriete vouwfiets. In totaal doen er 13 artiesten mee: Foo Fighters, Radiohead, Phoebe Bridgers, LCD Soundsystem, Khruangbin, Nathan East, Dinosaur Jr, Oh Wonder, Underworld, Sub Pop, Enrique Iglesias, Rise Against en Neko Case. De eerste ontwerpen zijn inmiddels al vrijgegeven, waaronder fietsen van Stanley Donwood (de vaste grafisch ontwerper van Radiohead), Dinosaur Jr., Rise Against en Oh Wonder.

vouwfiets van Radiohead

vouwfiets van Dinosaur Jr.

vouwfiets van Dinosaur Jr.