Opvallende skateramp in Frans warenhuis

Le Cube in Le Bon Marché

Wie een bezoek brengt aan warenhuis Le Bon Marché in Parijs komt daar regelmatig oog in oog te staan met opvallende kunst. Dit keer is het een glimmende skatebaan die middenin het atrium hangt.

De installatie, die de naam Le Cube heeft gekregen, is onderdeel van een expositie over Los Angeles en de invloed die de stad heeft op onze mode en populaire cultuur. Ook is er een speciale pop-up store ingericht. Skateboarden mag dan natuurlijk niet ontbreken.

Skateboarder Scott Oster heeft samen met architectenkantoor MANA uit Chicago een opvallende installatie ontworpen. De ronde skateramp hangt op de meest opvallende plek in het atrium van Le Bon Marché. De ramp loopt rond in 360 graden zodat de skateboarders coole stunts uit kunnen halen zonder bang te zijn om naar beneden te vallen. Een paar keer per dag zijn er demonstraties van professionele skateboarders.

Onzichtbaar

De buitenkant van de skateramp is voorzien van een spiegelend materiaal waardoor de installatie soms onzichtbaar lijkt en waarin voorbijgangers plots zichzelf zien. Als er geen skaters aanwezig zijn is Le Cube plots geen ramp meer maar een kunstwerk dat sereen in het warenhuis hangt.

Ondanks dat de ramp uit een cirkel bestaat, is de naam Le Cube toch toepasselijk. Als je goed kijkt, zie je dat de installatie eigenlijk een kubus van spiegels is met ronde ramp in het midden. Aan de onderkant zit een ingang voor de skateboarders die via een luik de cirkel kunnen betreden.

Le Cube in Le Bon Marché

Le Cube in Le Bon Marché

Le Cube in Le Bon Marché

Le Cube in Le Bon Marché

Le Cube in Le Bon Marché

Foto’s: Dezeen