Leandro Erlich legt knoop in roltrappen van Le Bon Marché

kunst in een warenhuis

Ieder jaar nodigt warenhuis Le Bon Marché in Parijs een kunstenaar uit om één of meerdere installaties aan te brengen. Dit jaar is het de eer aan de Argentijn Leandro Erlich. Je kent hem waarschijnlijk van het geniale zwembad in Museum Voorlinden.

In Parijs ging hij aan de slag met de onvermijdelijke roltrappen die je in ieder groot warenhuis ziet. Erlich zet dat bekende beeld op zijn kop met een optische illusie, waarbij hij een knoop lijkt te leggen in de roltrappen. Naast deze grote blikvanger zijn er verspreid door het gebouw nog meer werken te zien.

Édith Piaf

Erlich noemt het totaal Sous le ciel, maar een lied van Édith Piaf uit de film Sous le ciel de Paris. Naast de knoop in de roltrap zijn er ook wolken te vinden in het warenhuis. Zo heeft de kunstenaar wolken aangebracht op het glazen dak van het gebouw en staan er in de gangen machines die wolken maken tussen glazen platen.

Tot 18 februari is de kunst te bewonderen in Le Bon Marché. In het weekend zijn er regelmatig rondleidingen waarbij een gids dieper ingaat op de kunst en de kunstenaar. Voor informatie hierover kijk je op de website van Le Bon Marché.

kunst in een warenhuis

kunst in een warenhuis

kunst in een warenhuis

Foto’s: Le Bon Marché