Chiharu Shiota in warenhuis Le Bon Marché

kunst in Frans warenhuis

Ieder jaar in januari nodigt warenhuis Le Bon Marché in Parijs een kunstenaar uit om het gebouw te voorzien van kunst. Deze keer was het de beurt aan de Japanse Chiharu Shiota.

Zij maakte twee indrukwekkende installaties. Hiervoor gebruikte ze heel veel draad. Normaal gesproken werkt Chiharu Shiota met rood draad, maar dit keer koos zij voor wit. Deze kleur past namelijk beter bij het warenhuis. Het meest opvallend aan de kunstwerken in Le Bon marché is een serie van draad gemaakte schepen in het atrium van het gebouw.

Reis

Deze schepen verwijzen naar het leven, dat een reis is waarvan we niet altijd de bestemming kennen. Op de begane grond van het gebouw kun je ook nog wandelen door een gang van gesponnen draad. Aan het einde van de gang vind je een videoboodschap van de kunstenaar.

De expositie Where are we going? van Chiharu Shiota is nog tot 18 februari gratis te bewonderen in Le Bon Marché. Elke zaterdag kun je om 10 en om 11 uur gratis deelnemen aan een rondleiding langs de kunst. Reserveren is verplicht en kan via telefoonnummer +33 1 44 39 81 81.

Vorig jaar was kunstenaar Ai WeiWei te gast.

kunst in Frans warenhuis

kunst in Frans warenhuis

kunst in Frans warenhuis

kunst in Frans warenhuis

kunst in Frans warenhuis