Parquet Courts geven vol gas in Paradiso

Parquet Courts in Paradiso

Parquet Courts stellen eigenlijk nooit teleur. De laatste jaren kwam met regelmaat een sterk album of interessante EP uit en ook de liveshows waren altijd goed. Met het zeer fijne album Wide Awake van eerder dit jaar waren de verwachtingen in Paradiso vooraf hooggespannen.

De band weet dat blijkbaar ook en trapt direct af met één van hun sterkste nummers: Total Football. De tempowisselingen en de rauwe energie komen meteen lekker de zaal binnen. Opvallend daarbij is de redelijk simpele, maar zeer effectieve podiumpresentatie. Een wit doek achter de band en een paar felle lampen ervoor zorgen voor mooie silhouetten die constant in beweging lijken. De tempowisselingen, felle gitaren en energieke zang van Total Football doen de rest.

Experimenteerdrang

Daarna volgt een mooie afspiegeling van het werk van de Parquet Courts. De basis is heerlijk venijnige garagerock, maar steeds vaker en vaker komt er een experimenteerdrang naar voren. Het perfecte voorbeeld daarvan is natuurlijk het hitje Wide Awake waar een extra percussionist zich bij de band voegde. Of het fijne Tenderness met het herkenbare pianolijntje.

Aan het einde veranderde One Man No City in een uitgesponnen jam met veel ruimte voor improvisatie en direct daarachter het felle Light Up Gold II. Daarna was het klaar. Geen toegift, maar gewoon één vette set waarin alles werd gegeven. Niks geen ingestudeerd weglopen en terugkomen voor de hits. Parquets Courts gaf direct wat de mensen wilden hebben en deden dat vol overtuiging en energie.