Pixar en Porsche bouwen een unieke Sally Carrera

Sally Carrera
Foto’s: Porsche

Op SXSW in Austin, Texas draait het niet alleen om muziek. Grote merken en bedrijven zijn ook graag aanwezig om zich te presenteren aan het festivalpubliek. Porsche steelt daar momenteel de show met een samenwerking met animatiestudio Pixar.

Hierbij draait het allemaal om Sally Carrera, een personage uit de beroemde Pixar-film Cars. Sally is overduidelijk gebaseerd op de Porsche 911 Carerra uit 2002. Jay Ward (Creative Director voor Cars) en Bob Pauley (Production Designer bij Cars) zijn druk bezig om een unieke, eenmalige Porsche te bouwen die moet lijken op Sally Carrera. Op de Porsche-stand op SXSW zijn de eerste ontwerpen voor deze auto te zien.

Er staat ook een fysiek exemplaar van Sally op de stand, maar dat is niet-werkende auto die in 2006 voor promotiedoeleinden is gemaakt. De nieuwe Sally Carrera zal een auto worden die ook echt te gebruiken is, maar dan wel met unieke kenmerken die verwijzen naar de iconische film. Op de schetsen die Porsche heeft vrijgegeven (en die je op deze pagina kunt zien) kun je al een beetje een idee krijgen.

Turbo Twist

De ontwerpers hebben al laten weten dat de Porsche Sally Carrera de speciale Turbo Twist-wielen uit de film zal krijgen. Ook zal de auto voorzien zijn van vintage Carrera-stijlelementen en de sportstrepen van Sally. Aan de binnenkant zal de auto opvallen door de blauwe accenten, speciale logo’s en unieke vloerplaten.

Het eindresultaat zal volgens Ward en Pauley meer een auto dan een tekenfilmfiguur zijn, maar fans van Cars zullen zeker de verwijzingen herkennen. Ook zullen liefhebbers van bijzondere Porsches meteen doorhebben dat dit een bijzonder exemplaar is. Zodra de auto af is (een datum is nog niet bekend) zal deze via RM Sotheby’s worden geveild. De opbrengsten gaan in zijn geheel naar de goede doelen Girls Inc. en de UNHCR. Wie de auto koopt krijgt daarbij ook nog een speciaal ontworpen horloge, een passende kofferset en een boek over de totstandkoming van Sally Carrera.

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera

Sally Carrera