PUMA introduceert de iconische Slipstream

Puma Slipstream

Voor de zomer van 2022 heeft PUMA een duik genomen in de eigen archieven. Het resultaat is een heruitgave van de PUMA Slipstream, een iconische basketbalsneaker uit de jaren ’80.

De originele Slipstream komt uit 1987 en was in eerste instantie een hoog model basketbalschoen. Na een tijd ging PUMA experimenteren met gelimiteerde oplages, waarbij gebruik werd gemaakt van nepbont en imitatieleer van exotische dieren. Dit gaf de Slipstream al snel de bijnaam The Beast. Vooral in Japan waren deze sneakers populair.

Upgrade

De lage versie van de Slipstream was in die tijd minder bekend en berucht dan de high-top, maar krijgt nu een mooie heruitgave. Deze versie past perfect bij de huidige sneakertrends. De schoen is stoer en robuust, met een cleane uitstraling en mooie details. Kenners zien dat de 2022-versie van de Slipstream op een aantal punten een upgrade heeft gekregen.

Dat zien we bijvoorbeeld terug bij de verbeterde middenzool, de nieuwe overlays en de net even andere manier waarop de kraag is opgebouwd. Met deze subtiele aanpassingen is een klassieker uit de 80’s nu helemaal geschikt voor deze tijd. Zowel qua comfort als uitstraling. We hebben van PUMA een paar mogen ontvangen en ze lopen heerlijk. Bovendien is de Slipstream net even anders dat wat je in het algemene straatbeeld ziet. Dankzij de rijke geschiedenis is de PUMA Slipstream ook een schoen voor de hardcore sneakerheads.

Welcome Unbored

Vol vertrouwen zet PUMA de Slipstream dan ook in tijdens de campagne Welcome Unbored, die zowel nationaal als internationaal is. Internationaal zien we beelden met beroemde voetballers als Neymar Jr. en Memphis Depay. Nationaal is er een campagne met PUMA Ambassadeurs Yade Lauren en Défano Holwijn plus artiesten JayWay, Bully, Sterre Marith, Zoë-Jadha en K1D.

De PUMA Slipstream 2022 is verkrijgbaar in verschillende colourways en vanaf 9 juni te koop via PUMA.com en geselecteerde retailers. Retailprijs: vanaf €110.

Puma Slipstream

Puma Slipstream