Relaxed fietsen door de regen dankzij Maium

Maium

Tegenwoordig zie je overal de mooiste regenjassen. Vaak zijn deze hippe jassen alleen niet zo praktisch op de fiets en regenen je broek en schoenen alsnog nat. Het jonge Amsterdamse regenkledingmerk Maium heeft gelukkig een geweldige oplossing bedacht.

Zowel stijlvol als droog op de fiets zitten tijdens een regenbui is tegenwoordig mogelijk dankzij Maium. Het innovatieve merk uit Amsterdam heeft namelijk een regenjas bedacht die je gemakkelijk kunt veranderen in een poncho. Dit doe je door de ritsen aan de zijkant van de jas omhoog te schuiven. Hierdoor wordt de jas zo ruim, dat je de voorkant over je stuur kunt leggen. Nu blijven je benen en voeten voortaan ook droog. Wat zo’n simpel foefje al niet kan betekenen!

Stijlvol op de fiets

Het idee voor deze vernieuwende regenjas komt trouwens voort uit persoonlijke frustraties bij de oprichters van Maium. Het aanbod van mooie regenkleding die je ook echt droog houdt op de fiets is namelijk erg klein. En als je in de stad woont, doe je de meeste afspraken per fiets. Tijdens een regenachtige dag wil je dan niet overal binnenstappen als een verzopen kat of te laat te arriveren vanwege geklungel met een regenbroek. Vandaar dat de oprichters naar een oplossing zochten. En die werd dus gevonden! Met Maium verschijn je voortaan op tijd en goed gekleed op je afspraak, ook al heb je net een stuk door de regen gefietst.

Duurzaam en innovatief

Maium is overigens niet alleen stijlvol en innovatief, het is ook een duurzaam product. De jassen worden namelijk gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De stof zit ergens in het midden tussen de dunne, lichte stof van een windjack en de dikke, zware stof van een rubberen regenjas. Het ziet er in elk geval mooi uit en het zit erg comfortabel. En de jas is niet alleen water- maar ook winddicht. Verder is er aan de capuchon een handige klep bevestigd, zodat de regen niet in je gezicht waait tijdens het fietsen.

Nieuwe kleuren in de collectie

Een jaar geleden is Maium begonnen met regenjassen in twee kleuren: black en off-white. Na het grote succes van de eerste collectie, lanceert het merk nu zeven nieuwe kleuren: navy blue, army green, soft pink, light grey, bright orange, bright blue en polkadot. De nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar in de webshop van Maium en via verschillende retailers in de Benelux en Duitsland.

Maium

Maium

Maium

Maium

Maium

Maium

Maium

Maium