Reagerende sculpturen van Daniel Rozin

Daniel Rozin

Wanneer is een spiegel een spiegel? De installaties van kunstenaar Daniel Rozin hebben dezelfde eigenschappen als spiegels, maar niet het kenmerkende uiterlijk.

Momenteel is er in bitforms gallery in New York City een expositie te zien met meerdere werken van Daniel Rozin. Daar valt het op hoe ingenieus de werken zijn en hoe de kunstenaar speelt met actie en reactie. Het is de bedoeling bij deze installaties dat ervoor gaat staan en vervolgens beweegt. Op bijzondere wijze zal het kunstwerk je bewegingen spiegelen.

Eetstokjes

Het nieuwste werk dat te zien is bestaat uit een houten basis waar heel veel eetstokjes uitsteken. Bovenin het werk Take Out-Chopsticks Mirror zit een camera die de bewegingen voor de installatie registreert en dat omzet in bewegende eetstokjes. Ook zijn er installaties die bestaan uit gekleurde vlakken die de bewegingen kunnen nabootsen. Bekijk de filmpjes op deze pagina om een idee te krijgen hoe dit nu precies werkt.

Mocht je toevallig in New York zijn, de expositie is te zien tot en met 23 april. In het archief van Mixed Grill zijn ook eerdere werken van Daniel Rozin te zien.

Daniel Rozin

Daniel Rozin
Take Out-Chopsticks Mirror (2021)

Daniel Rozin

Daniel Rozin
RGB Peg Mirror (2019)