Recensie: A$AP Rocky, Melkweg Amsterdam

in de melkweg

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: A$AP Rocky stelde teleur. Bij vlagen was de show vermakelijk, maar goed was het absoluut niet.

Om te beginnen duurde de show maar een kleine 50 minuten. Dat hoeft geen probleem te zijn als het 50 minuten goede kwaliteit is, maar daar was geen sprake van. De nummers waren allemaal drastisch ingekort en een groot deel van de raps stond op band. Er waren maar een paar momenten waarin A$AP Rocky echt rapte. Het was ook opvallend dat de 2 ondersteunende mc’s (beide uit de A$AP Mob) veel beter waren. Jammer, want de man bezit zeker talent. En nu we het toch over andere rappers hebben: waar was A$AP Ferg? Hij stond wel op de affiche, maar was nergens te bekennen.

Moshpit

Gelukkig waren er ook wat hoogtepunten. Wild for the Night veranderde de Melkweg in een enorme moshpit en afsluiter Fuckin’ Problems was ook een feest. De rest van de show kwam echter niet boven de middelmaat uit. Of het kwam door de Amsterdamse genotsmiddelen, laksheid of onkunde blijft helaas een raadsel. Normaal gesproken neem ik wat meer tijd voor een recensie, maar dat lijkt me in dit geval echt niet nodig. A$AP Rocky zal echt zijn best moeten doen om met een betere en vooral gepassioneerdere show te komen of hij kan beter thuisblijven.