Recensie: Crazy, Stupid, Love

crazy stupid love review

Zo rond Valentijnsdag doen romantische films het erg goed. Helaas vallen de meeste van die films qua verhaal en acteerprestaties erg tegen. Het onlangs op dvd en blu-ray verschenen Crazy, Stupid, Love is daarop een positieve uitzondering.

In deze film volgen we Cal (Steve Carell) die van zijn vrouw (Julianne Moore) te horen krijgt dat ze van hem wil scheiden. Gelukkig ontmoet Cal al snel rokkenjager Jacob (Ryan Gosling). Jacob leert Cal hoe je een vrouw moet versieren. Ondanks dat hij op een gegeven moment behoorlijk succesvol is daarin, moet hij toch steeds vaker aan zijn ex denken.

Langzaam maar zeker beginnen de meerdere verhaallijnen in de film steeds meer door elkaar heen te lopen en weet je dat confrontaties onvermijdelijk zijn. De liefde blijkt sterker te zijn dan alle andere zaken in de wereld en dat zorgt in Crazy, Stupid, Love voor zeer vermakelijke ontwikkelingen. Natuurlijk zit ook deze film vol met clichés, maar het sterke acteerwerk, de goede grappen en het feit dat de schrijvers van het scenario er voor hebben gekozen om platte grappen buiten het verhaal te laten maken van Crazy, Stupid, Love een van de beste romantische comedy’s van de afgelopen tijd.