Review: The One I Love

recensie The One I Love

Ethan en Sophie zijn in therapie omdat het niet goed gaat met hun relatie. De therapeut geeft ze de tip om een weekend naar een landhuis te gaan. Volgens hem zal dat de relatie weer nieuw leven inblazen.

Aangekomen bij het prachtige huis ontdekken Ethan (Mark Duplass) en Sophie (Elisabeth Moss, bekend als Peggy Olson uit Mad Men) dat er nog twee andere gebouwen op het terrein staan: een gastenverblijf en een kleine opnamestudio. Als het uitgebluste stel eenmaal deze gebouwen betreden gebeuren er vreemde dingen.

Het zo zonde zijn om iets van het verhaal te verklappen, want daarvoor is het veel te origineel en vooral verrassend. The One I Love lijkt aan het begin een soort van romantische comedy, maar daar komt al snel een vreemde laag bij die doet denken aan de televisie-serie Twilight Zone. Er gebeuren dingen die niet kunnen en die ook niet direct verklaard worden. Dat maakt deze film tot eentje die zich weet te onderscheiden van andere titels die nu in de bioscoop draaien. Na afloop kun je met de vrienden met wie je deze film hebt gezien nog lekker doorpraten en theorieën doornemen. Zeker het einde zal vragen oproepen en discussies opleveren.

Plottwist

Tegelijkertijd is de film ook zeer vermakelijk voor stellen die al lang een relatie hebben. De gesprekken tussen Sophie en Ethan gaan over vertrouwen, onzekerheid, liefde, seks en vreemdgaan en de vreemde plottwist maakt de dialogen alleen maar interessanter. Aan de andere kant moet je hier ook wel van houden, want ondanks het bijzondere verhaal gaat de film dus vooral over de relatie van Sophie en Ethan. The One I Love is een zeer orginele indiefilm met een sterk verhaal, maar zonder echt spektakel. Niet geschikt voor mensen die vooral voorspelbare Hollywood-films kijken, maar de liefhebbers van Amerikaanse indiefilms zullen The One I Love zeer zeker kunnen waarderen.

The One I LOve