Vier de liefde met Lowlander Love Ale

Lowlander Love Ale

Het is bijna Valentijnsdag. Trakteer jezelf of je geliefde die dag op een bijzonder liefdesdrankje. Speciaal voor de HEMA brouwde Lowlander de Love Ale, een biertje met bijzondere krachten.

Een afrodisiacum is een middel dat de lust kan opwekken. Al eeuwenlang worden dit soort stoffen gebruikt om de liefde en lust te ondersteunen. In de Love Ale van Lowlander zitten maar liefst drie verschillende soorten afrodisiaca. Voeg daaraan ook nog de alcohol in het bier toe en je hebt een heuse love potion te pakken.

Lowlander staat bekend om het gebruik van zogenaamde botanicals in hun bieren. Dit levert bijzondere smaken op, maar in het geval van Love Ale gaat het zelfs verder dan alleen smaak. Het gaat in dit geval dus om drie unieke ingrediënten die niet alleen lustopwekkend zijn, maar het bier ook een opvallende smaak geven.

Aardbei

De aardbei is het symbool van Venus, de Godin van de liefde, schoonheid, verlangen en seks. Dankzij de verschillende vitaminen, mineralen en antioxidanten die aardbei rijk is, wordt de doorbloeding en de aanmaak van oestrogeen extra gestimuleerd, wat weer helpt bij het onderhouden van een gezond seksleven. Daarnaast maakt de aardbei het bier verrassend sappig en subtiel zoet.

Roos

De roos staat symbool voor liefde en verlangen en wordt daarom op dagen als Valentijnsdag vrijwel nooit overgeslagen. De legende zegt dat deze natuurlijke afrodisiac pleziercellen in ons lichaam activeert, waardoor we tevens opgewonden kunnen raken. In het bier herken je de roos terug als een licht kruidige, sensueel bloemige aroma die je vooral in de afdronk zult proeven.

Damiana

De damiana heeft een gelukzalige werking en helpt je om ultiem te ontspannen. Het perfecte ingrediënt om in de stemming te komen. Dankzij de spannend scherpe en verwarmende smaak van deze relatief onbekende, maar fascinerende botanical, ga je met de Love Ale door iedere hartstochtelijke emotie van verlangen heen.

Frederik Kampman, Chief Botanical Officer Lowlander: “De verschillende kruiden, specerijen en fruit zorgen niet alleen voor een natuurlijk lekkere, verfrissende smaak , maar bewijzen ze ook wat voor bijzondere, lustopwekkende werking ze kunnen hebben. Om de liefde te vieren, onderzochten we verschillende botanicals die voor vlinders in de buik zorgen. Al snel stuitten we op een mooie combinatie van natuurlijke afrodisiaca die niet alleen onweerstaanbaar lekker smaken, maar ook nog eens zorgen voor wat extra stimulans.”

Wij proefden het bier tijdens een online evenement waar Frederik vertelde over de totstandkoming van het bier. Vooral het zoeken naar de juiste ingrediënten en verhoudingen is nogal een werk. Zeker als je met redelijk onbekende zaken als damiana werkt. Bij Lowlander maken ze vaak eerst thee van de kruiden voordat ze er bier mee produceren. Op die manier leren ze al heel veel over smaak en verhoudingen.

Opvallend tijdens het proeven was dat de smaken na elke slok steeds meer op hun plaats vielen. De eerste slok is wennen, omdat de kleur van het bier niets prijsgeeft over de smaak. Wel ruik je direct de rozen. Bij het proeven valt eerst de aardbei op en dan de kruidigheid van de damiana. Dit gaat prima samen met de typische smaken van het hop en de mout. Dit biertje is ondanks de wat afwijkende ingrediënten geschikt voor een zeer brede doelgroep. Dus ook voor jouw grote liefde.

Het Lowlander Love Ale biertje is verkrijgbaar voor €2,50 bij HEMA, zowel in de winkels als online. Van de verkoop van het bier gaat 1% naar een goed doel om ijsberen te helpen/redden. Nog een reden om binnenkort even langs de HEMA te gaan.

Lowlander Love Ale