Red Right Hand van Nick Cave in de stijl van Dr. Seuss

Red Right Hand

Red Right Hand is een van de bekendste composities van Nick Cave. Aan de hand van de duistere tekst over een mysterieuze man met een rode hand heeft de Australische illustrator DrFaustusAU tekeningen gemaakt in de stijl van Dr. Seuss.

De tekenstijl van Dr. Seuss en de tekst van Red Right Hand blijken uitstekend bij elkaar te passen. Al is het onderwerp misschien niet zo geschikt voor kinderen. Nick Cave haalde inspiratie voor de tekst deels uit het gedicht Paradise Lost van John Milton.

Horatius

Zo zingt Nick Cave in het nummer Song of Joy: “Quotes John Milton on the walls in the victim’s blood/ Police are investigating at tremendous cost. / In my house he wrote ‘His red right hand’/ That I am told, is from ‘Paradise Lost.” Milton op zijn beurt schijnt de uitdrukking Red Right Hand weer te hebben uit de Oden van Horatius uit het jaar 23 voor Christus.

De duistere term Red Right Hand is dus al eeuwenoud en roept duistere associaties op van moord, doodslag en andere zaken. De tekeningen van DrFaustusAU vallen ook zeker in die categorie, maar door de verwijzingen naar het werk van Dr. Seuss is het wel iets lichter van toon dan het lied zelf. Ook valt op dat de teksten van Nick Cave qua stijl en ritme overeenkomsten vertonen van die van Dr. Seuss.

Red Right Hand

Red Right Hand

Red Right Hand

Red Right Hand

Red Right Hand

Red Right Hand

Red Right Hand

Red Right Hand

Red Right Hand

Red Right Hand