Pluche capibara’s zorgen voor gepaste afstand in restaurant

capibaras aan tafel
Foto’s: @chacha0rca

De anderhalvemetersamenleving zorgt ervoor dat er steeds gezocht moet worden naar creatieve oplossingen om de afstand te kunnen garanderen. In de Izu Shabonten Zoo in het Japanse Shizuoka doen ze dat op een schattige manier met behulp van pluche capibara’s.

De dierentuin is sinds 16 mei weer open voor publiek maar moest daarvoor wel de garantie kunnen geven dat de bezoekers afstand van elkaar kunnen houden. Vooral in de restaurants is dat een uitdaging. De creatieve oplossing kwam met behulp van het meest populaire dier in de Izu Zoo: de capibara.

Gepaste afstand

Op strategische plaatsen in het restaurant is een grote pluche capibara op een stoel gezet. Daar mogen dus geen mensen zitten. Hierdoor kunnen gasten op gepaste afstand wat eten en drinken. Bovendien zien al die capibara’s er ook nog eens heel gezellig uit. In ieder geval is het allemaal een stuk beter dan rood-wit afzetlint of grote plastic schotten. Dit alles is natuurlijk ook mogelijk omdat de Japanners zo beleefd zijn dat ze de capibara’s niet zullen verplaatsen of verwijderen.

De populariteit van de capibara’s in de Izu Shabonten Zoo komt vooral door de baden die ze nemen. De winters kunnen koud zijn in Shizuoka. Daarom zijn er in 1982 warmwaterbaden gemaakt waarin de capibara’s kunnen chillen op een manier zoals alleen capibara’s dat kunnen.

gepaste afstand

pluche capibara

chillende capibara's

capibara's in bad
De capibara’s in de Izu Shabonten Zoo nemen graag een warm bad. Foto: Izu Shabonten Zoo