Stox sokken zorgen voor energie en rust

Sokken van Stox

Je benen krijgen dagelijks veel te verduren. Lang staan of juist lang zitten of sporten zorgen dat je benen soms moe of zwaar aanvoelen. De sokken van Stox helpen je om weer energie in je benen te krijgen.

Steeds meer sporters, amateurs én profs, kiezen voor de sokken van Stox. Recent heeft bijvoorbeeld de wielerploeg Jumbo-Visma gekozen voor Stox om de renners nog meer energie te geven en ze beter te laten herstellen. De sokken zorgen namelijk voor een betere doorbloeding, waardoor bijvoorbeeld afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd.

Zelf heb ik de laatste tijd steeds vaker last van zware, vermoeide en soms rusteloze benen. Vooral na het sporten en als ik lang achter elkaar stilzit. Bijvoorbeeld bij het kijken van een film of tijdens een lange reis. Voor mij een goede reden om de sokken eens uitgebreid te testen.

Werkdag

Van Stox ontving ik hiervoor 2 paar sokken. Een paar voor dagelijks gebruik en een setje voor tijdens het sporten. Het eerste paar is effen zwart, zodat de sokken bij iedere outfit passen. Het andere paar is felblauw met opvallend gele details. Ik begin met de Daily die ik zal dragen tijdens een gewone werkdag met veel tijd achter het bureau, een afspraak buiten de deur en een avond thuis op de bank om de film Marriage Story op Netflix te kijken. Ik merkte direct een lichter en uitgeruster gevoel in mijn benen. Dat gevoel bleef ook de dagen erna.

De verpakking van de sokken is ook erg mooi en stijlvol. Je hebt het gevoel een premium product in handen te hebben. In de verpakking zit bovendien een aanwijzing om de sokken aan te trekken. Dat is namelijk best wel een klus, waarbij je goed op moet letten. Het kost flink wat extra moeite in vergelijking met gewone sokken die je zonder nadenken aan kunt trekken.

Aantrekken

Toch lukte me het vrijwel iedere dag om de sokken redelijk rap en makkelijk aan te trekken. Op één zondagochtend na, toen het plots echt niet leek te lukken. Ik heb toen even gewone sokken aangetrokken om na een paar uur toch weer voor Stox te kiezen. Ik merkte dat ik eigenlijk slecht meer zonder de sokken van Stox kan.

Na het aantrekken voel je de sokken best stevig om je voeten en kuiten zitten, maar dat wordt al snel vervangen door het gevoel dat zich het best laat omschrijven als lichtheid. Het tegenovergestelde van zware benen. Ik merk echt overduidelijk dat mijn benen minder moe aanvoelen en na een lange dag heb ik geen last van tintelingen of rusteloze benen als ik op de bank neerplof voor een film, een goed boek of het spelen van een game.

Hardlopen

Ook tijdens en na het sporten helpen de sokken. Ik heb het gevoel dat ik beter kan presteren en tijdens hardlopen heb ik minder last van mijn schenen. Hier willen normaal gesproken wel eens irritante pijntjes voorkomen. Na het sporten is er minder spierpijn en meer rust in de benen. Dit allemaal waarschijnlijk door de betere doorbloeding die de sokken geven.

In je benen moet je lichaam namelijk harder werken om het bloed weer richting je hart te krijgen. De zwaartekracht zit daarbij behoorlijk in de weg. Hierdoor krijgen veel mensen klachten in hun benen. Soms is dat kramp of een tinteling, maar het kan bijvoorbeeld ook trombose of spataderen zijn. Bij serieuze klachten moet je natuurlijk altijd een bezoek brengen aan een arts, maar voor alle overige gevallen zijn de sokken van Stox een heel fijn hulpmiddel.

Minder klachten

Mijn klachten omschreef ik hierboven al. Ik ben hiermee zelfs al een keer bij de huisarts geweest. Meer dan een bloedonderzoek, waarin alle waarden oké waren, kwam daar niet uit. Ook het slikken van extra magnesium en het bezoeken van een acupuncturist hielpen niet. Intussen vroeg ik me af of ik juist meer of minder of juist anders moest gaan sporten. Sinds ik nu een tijdje de sokken draag zijn de klachten echt opvallend minder. Ik heb intussen al wat extra sokken besteld via de webshop van Stox.

Op de website van Stox geven ze aan dat de sokken ondersteuning kunnen bieden bij de volgende klachten: gezwollen voeten, gezwollen enkels, shin splints, restless legs, zweepslag, trombose, oedeem, vermoeide benen en slaapapneu. Maar de sokken helpen ook als je bijvoorbeeld een staand beroep hebt of sneller wil herstellen na intensief sporten. Een goede doorbloeding in je benen is enorm belangrijk en Stox kan je daarbij merkbaar helpen. Op de website van Stox kun je zoeken welke sokken het beste bij jou of jouw situatie passen.

Sokken van Stox

Sokken van Stox