HOKA brengt collectie kinderschoenen uit

HOKA kindercollectie
HOKA heeft onlangs een geheel nieuwe jeugdcollectie uitgebracht. De collectie bestaat uit drie populaire HOKA-schoenen, maar dan in kindermaten: Clifton 9, Speedgoat 5 en Ora 3 Slide.

Voor HOKA is dit de allereerste collectie kinderschoenen. De collectie is speciaal ontworpen met de jonge sporter in het achterhoofd: de features zijn nauwkeurig afgestemd op kinderen, de focus ligt op een fijne pasvorm en de schoenen bevatten alle kenmerkende technologieën die ook te vinden zijn in de modellen voor volwassenen. De collectie bestaat uit drie HOKA-iconen: de Speedgoat 5 Youth, Clifton 9 Youth en Ora Slide 3 Youth.

Hy Rosario, Director Outdoor and Kids bij HOKA: “In onze nieuwe Youth-collectie is 100% HOKA-DNA verweven, inclusief duurzame materialen die onze volgende generatie atleten helpen om met een lichtere voetafdruk te lopen. De Youth-collectie is geïnspireerd op onze drie meest populaire HOKA-stijlen, ontworpen met prestaties voorop en ontworpen om elk kind zijn of haar eigen avontuur te laten kiezen – of dit nu op de weg, de trail of onderweg naar school plaatsvindt.”

Speedgoat 5 Youth

De Speedgoat 5 Youth is gebaseerd op het ontwerp van de eerste trailschoen van HOKA. De schoen is ontworpen met extra aandacht voor duurzaamheid en heeft een geweven mesh-bovenwerk met 21% gerecycled polyethyleen tereftalaat (rPET) garens, een tussenzool die voor 30% uit suikerriet bestaat en stevige verbindingsstukken om grip en controle te verbeteren voor zelfs de meest spannende ontdekkingsreizen. Het jeugdmodel heeft ook een speciaal kindvriendelijk vetersysteem, voor gemakkelijk aan- en uittrekken. De Speedgoat 5 Youth is verkrijgbaar in de maten 35.5 tot 37.5 tegen een adviesprijs van €110.

Clifton 9 Youth

De gloednieuwe Clifton 9 Youth is ontworpen voor kleine hardlopers en levert dezelfde prestaties als de Clifton 9 voor volwassenen. Net als de Speedgoat 5 Youth heeft hij een tussenzool die voor 30% uit suikerriet bestaat en 31% rPET garens geweven door het lichte, ademende bovenwerk. De versteviging van de tong zorgt ervoor dat deze ook bij heftige runs op zijn plek blijft en biedt de hele dag lang voetcomfort. Deze lichtgewicht runner is verkrijgbaar in de maten 35.5 tot 37.5 tegen een adviesprijs van €100. De Clifton 9 is trouwens een allround schoen waar we erg fan van zijn. Onlangs liepen we er een mooie 10,5 km mee tijdens de NN Marathon Rotterdam.

Ora Slide 3 Youth

De Ora Slide 3 biedt een hoop comfort in een klein formaat. Deze slip-on-schoen is, vanwege zijn verlichtende eigenschappen, geliefd voor na het hardlopen en maakt gebruik van duurzame materialen in zijn constructie, waaronder 20% suikerriet in de tussen- en bovenzool. Het zachtere schuim direct onder de voet wordt aangevuld door een met rubber beklede EVA, voor de stevige tractie die actieve kinderen nodig hebben. De Ora Slide 3 Youth is verkrijgbaar in de maten 36 tot 37.5 voor een adviesprijs van €50.

HOKA kindercollectie
Speedgoat 5 Youth
HOKA kindercollectie
Speedgoat 5 Youth
HOKA kindercollectie
Clifton 9 Youth
HOKA kindercollectie
Clifton 9 Youth
HOKA kindercollectie
Ora Slide 3 Youth
HOKA kindercollectie
Ora Slide 3 Youth