Nike’s nieuwste hardloopschoen is de Epic React Flyknit

de nieuwste hardloopschoen van Nike

Bij Nike zijn ze steeds op zoek om de schoenen nog beter te maken. De mooiste technieken zie je vaak als eerste terug bij de hardloopschoenen. De nieuwste uitvinding van Nike is React.

React is een nieuw ontwikkeld materiaal dat zorgt dat de zool van de schoen een nog betere demping geeft en bij elke stap zorgt voor behoud van energie. Bovendien is React vederlicht en bestand tegen weer en wind.

Zachter dan reguliere zolen

Vandaag presenteert Nike de allereerste schoen met dit materiaal: de Nike Epic React Flyknit. Het bovenwerk bestaat uit een Flyknit-bootie dat uit 1 stuk is gemaakt. De zool is natuurlijk het pronkstuk van de schoen. React is veel zachter dan reguliere zolen van de kunststof EVA. Hierdoor zul je ook minder last hebben van oneffenheden op de weg of het pad waarover je rent. De zool is 5% lichter en 11% zachter dan die van de Nike Lunar Epic 2.

Middenzool

De middenzool zorgt voor de ondersteuning en de bescherming van de voet. Vooral omdat deze breder is dan bij eerdere hardloopschoenen van Nike. Hierdoor voelt de schoen zeer stabiel aan. Het bijzondere is dat het lijkt of de zool uit twee delen bestaat, maar dat het eigenlijk één geheel is. Er is geen lijm of ander materiaal nodig om de twee verschillende onderdelen met elkaar te verbinden. De zool is gewoonweg op verschillende plekken net even anders van structuur. OP de buitenzool zit speciaal rubber dat zorgt voor meer grip en bescherming van de zool.

De Nike Epic React Flyknit is vanaf 22 februari te koop. De adviesprijs is €150,-

de nieuwste hardloopschoen van Nike

de nieuwste hardloopschoen van Nike

de nieuwste hardloopschoen van Nike
Ongeveer zo moet de nieuw zool aanvoelen