Social distance is geen probleem met deze maskers

Masker van ýrúrarí
Foto’s: Ýrúrarí

Discussies over mondkapjes en anderhalve meter afstand houden bepalen momenteel het dagelijks nieuws. De IJslandse ontwerper Ýrúrarí zorgt met haar werk van een vrolijke noot in deze serieuze discussie.

Normaal gesproken ontwerpt Ýrúrarí Jóhannsdóttir vooral gebreide truien met tongen, ogen, monsters en zelfs genitaliën. Toen ze in april van dit jaar in quarantaine zat en nadacht over de stand van zaken in de wereld kwam het idee om te experimenteren met maskers. Voor wie het werk van Ýrúrarí kent, is dat een kleine verschuiving, maar voor de rest van de wereld zijn deze maskers een slim actueel ontwerp met een dikke knipoog.

Afstand

Alhoewel de maskers zelf niet voldoen aan bijvoorbeeld de N95-norm laten ze wel zien hoe we creatief om kunnen gaan met het dragen van maskers. Zo’n masker van Ýrúrarí kan natuurlijk heel goed over een regulier mondkapje. Het ietwat afschuwwekkende uiterlijk zorgt dat mensen niet zo snel bij je in de buurt komen. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

Ýrúrarí heeft echter in een verklaring laten weten, dat deze maskers slechts een experiment zijn en dat ze niet van plan is om ze te gaan maken voor de verkoop.

Masker van ýrúrarí

Masker van ýrúrarí

Masker van ýrúrarí

Masker van ýrúrarí