Beleef de gastronomie van Valencia tijdens Cuina Oberta

Valencia Cuina Oberta

Ben je een fijnproever en heb je zin om binnenkort een reisje te maken naar de zon? Dan is Valencia een aanrader! In deze Spaanse stad vindt begin april een geweldige restaurantweek plaats. Meer dan 50 restaurants zullen hun deuren openen en tegen fijne tarieven kun je de heerlijkste gerechten proeven.

Van 30 maart tot 9 april kun je op heel veel plekken in Valencia genieten van de restaurantweek Cuina Oberta. Letterlijk vertaald betekent dit ‘open keuken’. De restaurants nodigen mensen uit om hun laatste culinaire ontdekkingen en creaties te ervaren. Dit smakelijke initiatief is in navolging bestaat sinds 2009. Het is opgezet met de restaurantweken van Londen en New York in het achterhoofd.

Tijdens Cuina Oberta bieden de beste restaurants hun menu’s aan tegen aantrekkelijke prijzen. Zelfs restaurants met Michelinsterren doen mee. In deze restaurants kun je dan genieten van een lunch voor 30 euro en een diner voor slechts 45 euro per persoon. Dit is exclusief drankjes. Restaurants zonder ster kosten 20 euro voor de lunch en 35 voor het diner. Dit is ook weer per persoon en de drank is niet meegenomen in de prijs.

Spaanse gastronomie

In Spanje bestaat geen soortgelijk evenement. Zoals gezegd doen minstens 50 restaurants doen mee en deze zijn verspreid over meerdere wijken van de stad. Cuina Oberta wordt georganiseerd door Valencia Tourism. Het toerismebureau speelt op deze manier de stad in de kijker. Valencia behoort tot de top op het gebied van Spaanse gastronomie en door deze restaurantweek kunnen mensen uit binnen- en buitenland op een toegankelijke manier genieten van alle haute cuisine die de stad te bieden heeft.

Aangenaam mediterraan klimaat

Valencia ligt aan de oostelijke kust van Spanje, aan de Costa del Ahazar. Door het aangename mediterrane klimaat zijn verse producten uit de nabije omgeving ruimschoots aanwezig. De lokale teelt zorgt onder andere voor rijstsoorten, amandelen, tomaten, wijn, azijn en citrusvruchten. De gastronomie in de stad kenmerkt zich vooral door een creatieve fusionkeuken. Traditionele recepten worden verrassend gecombineerd met innovatieve technieken. De chefs zijn trots op de lokale producten en eetcultuur. Het bekendste gerecht uit Valencia is trouwens paella en dit wordt op meerdere manieren bereid.

Toerisme

Naast al het eten kun je natuurlijk ook genieten van alles wat de stad nog meer te bieden heeft. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan één van de musea, een wandeling maken door de wijken El Carmen en Eixample of een dagje doorbrengen op één van de prachtige stadsstranden. Valencia biedt genoeg variatie voor een fijne stedentrip. Goedkope vliegtickets naar de stad zijn tegenwoordig niet moeilijk te vinden en meerdere keren per dag vertrekken er rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol.

Restaurants reserveren

Restaurantweek Cuina Oberta vindt 2 keer per jaar plaats. Eind maart maakt de organisatie de namen van de restaurants bekend die aan de editie van dit voorjaar meedoen. Via de site van Cuina Oberta kun je de reservering(en) maken. Houd zeker de sterrenrestaurants in de gaten. Tijdens de afgelopen editie in oktober deden onder andere Riff, Ricard Camarena, El Poblet en La Sucursal mee.

Valencia Cuina Oberta - Riff

Valencia Cuina Oberta - Riff

Valencia Cuina Oberta - Ricard Camarena

Valencia Cuina Oberta - Ricard Camarena

Valencia Cuina Oberta - El Poblet