Pick & Cheese: lekkere kaasjes van de lopende band

Pick & Cheese
Foto’s: Pick & Cheese

Een goed kaasplankje met bijzondere kazen is altijd een genot. Zeker met een goed glas wijn erbij. In Londen kun je sinds kort de allerbeste kazen uitkiezen vanaf een lopende band bij Pick & Cheese.

Het idee is natuurlijk afkomstig van de kaiten-sushi. In dit soort restaurants komt sushi langs de gasten voorbij door middel van een lopende band. Het voordeel is dat je ziet wat je kunt eten. Dat is vaak beter dan slechts een tekst op een menukaart. Volgens Mathew Carver, eigenaar van The Cheese Bar in Londen, is dat ook van toepassing op kaas.

Wijn en bier

Vandaar dat hij concept Pick & Cheese is begonnen in zijn restaurant in de Londense wijk Seven Dials. Wanneer je een bezoek brengt, zie je heerlijke kazen voorbijkomen en kun je pakken wat je wilt. Alle kazen zijn afkomstig uit Engeland en kunnen eventueel gecombineerd worden met brood, zuurwaren en vleeswaren. Daarnaast is er een mooie selectie wijnen van kleine producenten, heerlijke sherry of port en lokaal craft beer.

Net als bij de sushi geeft een kleine gekleurde sticker aan wat de prijs van het bordje kaas is. Behalve als je op woensdag gaat. Dan kun je voor 25 Pond per persoon 75 minuten lang onbeperkt kaasjes proeven!

Pick & Cheese
Seven Dials Market
Short’s Gardens
Londen

Pick & Cheese

Pick & Cheese

Pick & Cheese