Victorinox en de kunst van het reizen met handbagage

de ideale reisgenoot

Als je veel op reis bent met het vliegtuig, dan is het fijn om een goede trolley voor je handbagage bij je te hebben. Ik testte de afgelopen zomer uitgebreid de Victorinox Lexicon Hardside, misschien wel de beste reisgenoot om mee op pad te gaan.

Victorinox ken je natuurlijk van de Zwitserse zakmessen, maar het maken van koffers en tassen is minstens zo belangrijk voor het bedrijf. De grote overeenkomsten tussen beide producten zijn de slimme opties en handigheden. De Victorinox Lexicon Hardside heeft bijna net zo veel handigheden als een zwitsers mes.

Telefoon opladen

Het zijn kleine details, maar wel details die je reis fijner zullen maken. Zo beschikt de koffer over de mogelijkheid om een externe batterij of juice pack aan te brengen. Via een USB-uitgang aan de buitenkant kun je dan op het vliegveld heel makkelijk je telefoon opladen. Het enige nadeel is dat je de batterij bij de x-ray wel even eruit moet halen, maar verder hoef je niet met zo’n ding in je jaszak te zeulen.

Andere slimme opties zijn een verborgen vak aan de buitenkant met daarin een pen om bijvoorbeeld apparaten mee te resetten en zo’n pinnetje om je sim-kaart mee te verwisselen. Echt handig voor onderweg. Het zijn dit soort details die echt het onderscheid maken en dan moet het belangrijkste pluspunt van de Lexicon Hardside nog komen.

de ideale reisgenoot

Dat is namelijk de ruimte! Door een slimme plaatsing van de handvatten en de wielen heeft deze koffer beduidend meer inhoud dan zijn concurrenten. Het ruimteverschil is zodanig dat er makkelijk een paar schoenen extra in deze koffer past. Bij de wielen zie je goed hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. De koffer loopt tussen de wieltjes nog een stuk door. Desondanks is dit formaat koffer gewoon welkom in het vliegtuig, al heeft het een inhoud van 34 liter!

Aan de binnenkant zijn er allerlei slimme verdelingen om je spullen goed op te bergen. Als je de koffer openklapt, heb je aan de bovenkant een handig doorschijnend vak voor bijvoorbeeld belangrijk papierwerk. Daarachter zit een ruim vak voor bijvoorbeeld kleding. Als je alleen met handbagage reist, dan kun je daar makkelijk je kleding voor een weekend in kwijt. Of een warme trui en een jas voor buiten. Daar hoef je op het vliegveld dan niet mee rond te lopen.

de ideale reisgenoot

De onderkant heeft een paar handige vakjes met een rits voor wat losse spullen en verder ook een grote opbergruimte. Ik bewaar hierin graag een goed boek voor onderweg, de hoes van mijn koptelefoon, mijn camera en andere spullen die ik graag binnen handbereik heb. Met een paar gekruiste inpakriemen kun je zorgen dat alles goed op zijn plek blijft liggen.

Een beetje moderne koffer is ook licht, sterk en veilig. Ook hier voldoet de Victorinox Lexicon Hardside aan alle eisen van de moderne wereldreiziger. Door het gebruik van polycarbonaat is de buitenkant stootbestendig, ijzersterk, maar ook vederlicht. De ritssluiting is zo gemaakt dat dieven deze niet zomaar open kunnen maken met een scherp voorwerp en het slot voldoet aan de strenge eisen van de Amerikaanse douane. Kortom: deze koffer is je ideale reisgenoot.

de ideale reisgenoot