Videogame Memoranda is gebaseerd op de boeken van Haruki Murakami

Memoranda is een videogame die hopelijk binnenkort uit gaat komen. De makers van deze magisch-realistische game zijn naar eigen zeggen geïnspireerd door de boeken van de Japanse schrijver Haruki Murakami.

Het is een klassiek tweedimensionale point-and-click-game in de stijl van Myst en The Secret of Monkey Island. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook op het gebied van spelervaring. Met veel dialogen een puzzels dus.

Alleen de verhaallijn en de personages zijn even heel anders dan je gewend bent. Het werk van Haruki Murakami spelen hierbij een belangrijke rol en dan vooral zijn korte verhalen. Er is niets letterlijk overgenomen, maar de sfeer tussen de boeken en de game is vergelijkbaar. Of zoals de makers van de game zeggen:

…We thought that the vague, surrealistic reality of his fictional world would have a great potential for being turned into something visual and could lead to the creation of odd characters, an essential element in game design.

Memoranda gaat over een meisje dat haar naam verliest en deze dus gaat zoeken in een wereld waarin niets is dat het lijkt. De makers van de game zijn op dit moment bezig om geld in te zamelen via Kickstarter zodat binnen een paar maanden Memoranda te koop zal zijn via Steam. Of als de campagne erg goed gaat ook via iTunes.