In een vliegtuig boven de natuur van IJsland

vliegen boven IJsland

De natuur en het landschap op IJsland blijven ons boeien. Dit keer bekijken we ze samen met fotograaf Ben Simon Rehn vanuit de lucht.

De Duitse fotograaf woont nu zo’n 5 jaar op IJsland en is nog steeds onder de indruk van de natuur, omdat deze zo beduidend anders is dan elders op de wereld. Samen met zijn goede vriend Haraldur Diego (die een fijn Instagramaccount heeft als @volcanopilot) gaat Ben Simon Rehn regelmatig met een klein vliegtuig de lucht in om de IJslandse natuur van boven te verkennen.

Kunst

Deze vluchten hebben geresulteerd in de prachtige serie Art of Nature, waarin inderdaad de grenzen tussen kunst en natuur vervagen. Dit komt onder meer door de natuur die zo anders is dat het vaak overkomt als een abstract kunstwerk. Het vliegtuig dat regelmatig door het beeld vliegt doet je dan beseffen dat je kijkt naar iets dat echt bestaat.

Of zoals Ben Simon Rehn het zelf zegt: “Wat mij inspireert aan de natuur van IJsland is dat de omstandigheden qua licht, kleur en omgeving steeds veranderen. Als ik ergens een foto van maak, is dat een unieke situatie die waarschijnlijk nooit meer te zien zal zijn. Voor mij als fotograaf is het belangrijk om de Aarde te laten zien zoals deze echt is. Hopelijk gaan mensen de natuur dan meer waarderen en zullen ze er zuiniger op zijn.”

Je kunt Ben Simon Rehn ook volgen op Instagram.

vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland vliegen boven IJsland