Vollebak maakt jas van 11 kilometer koperdraad

Jas van koper

Het Britse merk Vollebak staat bekend om hun inventieve jassen van bijzondere materialen. Onlangs schreven we over een jas waarin glas was verwerkt, nu hebben ze een jas gemaakt waarvoor 11 kilometer koperdraad is gebruikt.

In totaal bestaat de jas voor 65 procent uit koper. De keuze voor dit materiaal past perfect bij het huidige tijdsbeeld. Van koper is bekend dat het antibacterieel is en er zijn ook onderzoeken dat virussen en schimmels niet goed gedijen op koper. Bij eerdere coronavirussen als SARS en MERS is zelfs aangetoond dat koper het virus kan vernietigen. Dit komt door de ionen van het metaal die openingen maken in het membraan van de microbe, waarna ze binnendringen en het DNA verwoesten.

3 lagen

Nu is het natuurlijk de vraag in hoeverre een jas als deze je beschermt. Het lijkt in dit geval meer te gaan om het experimenteren met ongewone materialen bij de fabricage van een jas. De jas is gemaakt van een uniek materiaal dat bestaat uit 3 lagen. De eerste laag is gelakt en zorgt vooral voor het uiterlijk van de jas. Op de foto’s op deze pagina zie je dat de jas in meerdere kleuren beschikbaar is: een Black Edition en een Silver Edition.

De tweede laag is voorzien van een transparante lak en dient vooral ter bescherming. De derde en laatste laag is voorzien van een technisch materiaal met de naam c_change®. Deze reageert op het weer en kan open of dicht als er regen of wind in het spel is. Hiermee is de jas dus wind- en waterdicht als het moet, maar luchtig en ademend bij rustig weer. De draden van koper worden bij elkaar gehouden door een basis van slijtvast polyamide.

De jas is te koop via de website van Vollebak voor een verkoopprijs van €995,-

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper

Jas van koper