Het ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects
Foto’s: Laurian Ghinitoiu

Dubai is een spectaculair hotel rijker. Sinds kort is het ME Dubai geopend in het gebouw Opus, dat is ontworpen door Zaha Hadid Architects.

Het gebouw valt op vanwege de excentrieke vorm: een grote glimmende kubus met een grillig gevormd gat in het midden. In werkelijkheid bestaat het gebouw overigens uit twee torens die met elkaar verbonden zijn. Binnenin zijn kantoren, appartementen, restaurants en nu dus ook een hotel te vinden.

Bijzonder aan het hotel is dat dit het enige hotel ter wereld is dat zowel aan de binnen- als buitenkant is ontworpen door de in 2016 overleden Zaha Hadid. Dat het interieur ook van haar hand komt, is al meteen duidelijk als je de lobby van het hotel binnenloopt. Daar zie je uitstekende witte balkons en eilanden met meubels. Allemaal in de kenmerkende organische vormen van architect Hadid.

Spiegels

Het ontwerp van het gebouw zie je ook terug in de hotelkamers en dan in de badkamer in het bijzonder. De spiegels die daar hangen, lijken wel een kopie van het gebouw. Ook de wastafels en bedden hebben de typische vormen van een ontwerp van Zaha Hadid. Het ME Dubai heeft 74 kamers en 19 suites.

Naast het design is ook de duurzaamheid van het hotel noemenswaardig. Zo zijn er geen plastic flessen met water te krijgen. Gasten krijgen een roestvrijstalen fles die ze op de gang kunnen vullen. Ook doet het hotel niet aan een ontbijtbuffet. Om te zorgen dat er geen voedsel verloren gaat kun je je ontbijt bestellen vanaf een menukaart.

me dubai hotel zaha hadid architects foto laurian ghinitoiu 2

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects

ME Dubai hotel door Zaha Hadid Architects