Warner Music & 9292 bieden playlist op maat

Muziek voor onderweg

Tijdens reizen met het openbaar vervoer is het heerlijk om naar muziek te luisteren. De combinatie van goede muziek en lekker naar buiten staren werkt erg ontspannend. Maar hoe kies je nu de juiste muziek voor onderweg?

Warner Music en 9292 schieten hierbij te hulp. Het enige wat je moet doen is de route opzoeken in de app van 9292. Als je de route hebt gekregen dan moet je iets naar onderen scrollen voor de optie Playlist voor deze reis. Je krijgt dan een playlist die precies dezelfde lengte heeft als de reis die je gaat maken. Als de muziek stopt, weet je dat je op je bestemming bent.

Automatisch

De playlist staat na een druk op de knop automatisch tussen je afspeellijsten in Spotify. Je kunt deze dus altijd nog eens later terugluisteren. De muziek in de lijst is deels gebaseerd op wat je eerder hebt geluisterd. Zo doken bij ons, tot onze verbazing, de Amerikaanse indierockband We Are Only Human Once en de Eindhovense metalband ZALM op in de lijst.

Joost Mortier, Algemeen Directeur bij 9292: “Een van onze doelen is het reizen met het OV zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Het onderweg kunnen genieten van eigen muziek is een waardevolle aanvulling in onze app. De samenwerking met Warner Music en de ontwikkeling van de Playlist Generator als dienst sluiten hier perfect bij aan.”

Jacques Hoogesteger, Digital Marketing Manager bij Warner Music Benelux: “Vanuit Warner Music streven wij ernaar de reiziger muziek aan te bieden op het juiste moment. Middels onze playlist generator lukt het om reizigers te voorzien van muziek die gepersonaliseerd wordt op basis van reistijd en smaak. Inmiddels hebben wij ruim twaalfduizend playlists kunnen aanbieden, wat betekent dat dit voor reizigers een passend product is.”