Washington ontdekken met Airbnb Experiences

Washington DC - Airbnb Experiences

Veel mensen weten tegenwoordig hun weg naar Airbnb te vinden, want hoe leuk is het om je vakantie door te brengen als lokale bewoner met een eigen huis of appartement. Maar wist je ook dat je je verblijf nog leuker kunt maken met allerlei excursies die Airbnb ter plaatse organiseert? Wij namen onlangs de proef op de som in Washington DC en beleefden daar een aantal van deze Airbnb Experiences.

Het fijne aan het huren van een Airbnb is dat je de plaats van bestemming vaak kunt verkennen op een betaalbare en persoonlijke manier. Doordat je dikwijls middenin een buurt terecht komt, maak je eerder contact met mensen die er wonen. En zij zijn vanzelfsprekend een goudmijn op het gebied van tips, omdat ze de stad door en door kennen. Daarnaast kun je je Airbnb-host ook altijd om suggesties vragen. De meeste verhuurders helpen je bijzonder graag. Bovendien is het gewoon prettig om zelf te kunnen koken, wasjes te draaien of languit op de bank te liggen in je ‘eigen’ huis.

Unieke accommodatie

Airbnb heeft voor ons een geweldige accommodatie beschikbaar gesteld in de wijk Georgetown, Washington. We zullen een paar dagen als locals doorbrengen in het prachtige herenhuis van host Faya. Het pand is voorzien van allerlei gemakken en beschikt over meerdere slaap- en badkamers. Erg leuk ook om met een grote groep te huren. En door de bijzonder sfeervolle inrichting is het een plek waar je je meteen thuis voelt. Al met al een perfecte uitvalsbasis voor ons verblijf in de hoofdstad van Amerika.

Washington DC - Airbnb Experiences
De mooie huiskamer van onze accommodatie is van alle gemakken voorzien (foto: Faya / Airbnb)

Bijzondere ervaringen opdoen

Om een verblijf extra speciaal te maken, kun je wereldwijd duizenden Airbnb Experiences boeken. Dit zijn bijzondere activiteiten die door lokale bewoners zijn samengesteld. Al deze mensen hebben een bepaalde passie. Denk aan chefs, kunstenaars, ambachtslieden, natuurliefhebbers, masseurs, concertgangers en sportfanaten. Zij nemen je mee op sleeptouw en tonen je plekken waar je anders niet zo snel komt.

Stadswandeling

Onze eerste ervaring in Washington is de Architecture of Capitol Hill Tour, aangeboden door de gidsen Sam en Carolyn. Zij zijn gek op geschiedenis en architectuur en weten je alles te vertellen over Capitol Hill. Wij gaan op pad met Sam. Maar liefst 3 uur lang neemt deze enthousiaste gids ons mee op tour door het politieke hart van Washington DC.

We krijgen van alles te horen over het oorspronkelijke stadsplan van architect Pierre L’Enfant, de onstuimige bouw van het Capitool, de ups & downs van Union Station, de opbouw van de prachtige Library of Congress in Beaux-Arts-stijl en het imposante hooggerechtshof. Plus sappige verhalen over veeleisende architecten als Thomas Jefferson, Robert Mills, Frederick Law Olmsted en Daniel Burnham. De opbouw van het gebied ging in elk geval niet zonder slag of stoot! Deze tour vinden wij een echte aanrader, want wat krijg je ontzettend veel te weten. En extra leuk is dat je veel herkent van wat je ooit eerder zag op de televisie of in de krant. Belangrijk om te weten: tijdens deze tour kom je langs verschillende security checks en dan mag je geen eten of drinken in je tas hebben.

Washington DC - Airbnb Experiences
Rondleider Sam weet je alles te vertellen over Capitol Hill

Naaicursus

De tweede Airbnb Experience is er eentje van een heel andere orde en wordt aangekondigd met de naam Sip & Sew DC. We rijden richting Mount Rainier in Maryland, net buiten de stad, om in het atelier van mode-ontwerper Cecily en naai-instructeur Tisha aan de slag te gaan. Op een leuke en ongedwongen manier (lees: met een wijntje erbij) zullen we leren hoe je zelf kleding maakt met de naaimachine.

Ondanks de relaxte sfeer vinden we het als beginnelingen nog wel een beetje spannend. Op het programma staat het maken van een rok.  We nemen een drankje en gaan van start. Na 2,5 uur hard werken, mag het eindresultaat er zijn! Dankzij de deskundige hulp is het experiment geslaagd en lopen we naar buiten met ons zelfgemaakte kledingstuk. Belangrijk om te weten: alle materialen en het gebruik van de naaimachine zijn inbegrepen, plus ook nog twee gratis drankjes.

Washington DC - Airbnb Experiences
Je mag zelf een stof kiezen bij Sip & Sew

Veganistisch 5-gangendiner

Tijd voor de laatste Experience die wij in Washington gaan doen. Dit maal gaan we naar een luxe restaurant waar alle is het teken staat van groente. Bij Equinox schuiven we namelijk aan voor een veganistisch 5-gangendiner. Na een hartelijke ontvangst nemen we plaats en krijgen we keer op keer een prachtig opgemaakt bord geserveerd.

Bijzonder smaakvol zijn alle gerechten en leuk ook dat we steeds opnieuw uitgebreid uitleg krijgen. Favoriet zijn de in tempura gebakken bloemkool en de banaan in bladerdeeg met karamelsaus. Belangrijk om te weten: de drankjes zijn niet bij de geboekte Experience inbegrepen en aan het einde van de rit moet je nog BTW betalen over het totaalbedrag. Dit is heel normaal in Amerika, maar Europeanen zijn dit niet gewend. En vergeet de fooi niet!

Washington DC - Airbnb Experiences
Heerlijke artisjokken (foto: Equinox)

Andere ervaringen

Zoals je ziet, hebben we compleet verschillende Airbnb Experiences gedaan. Erg leuk! Bovendien zijn er ook nog andere excursies die we in Washington hadden kunnen doen. Bijvoorbeeld glasmozaïeken maken, een rondleiding door het Smithsonian Natural History Museum, edelsmeden en een culinaire wandeling door de wijk Georgetown. Bijzonder om de stad op deze manier verder te ontdekken. Dit gaan we vaker doen! Als laatste is het trouwens nog wel goed om te melden dat je de Experiences ook kunt boeken zonder dat je een Airbnb-accommodatie huurt. Dit staat los van elkaar.

Mocht je nog meer willen lezen over ons verblijf in Washington, lees dan ook ons uitgebreide reisverslag.

Washington DC - Airbnb Experiences
Prachtig en indrukwekkend is het gebouw van de Library of Congress
Washington DC - Airbnb Experiences
De prachtige Main Reading Room van de Library of Congress
Washington DC - Airbnb Experiences
Een gerecht op basis van pompoen (foto: Equinox)
Washington DC - Airbnb Experiences
Sfeervol dineren bij Equinox
Washington DC - Airbnb Experiences
Er waren ook stoffen van het Nederlandse Vlisco
Washington DC - Airbnb Experiences
Het atelier van Sip & Sew DC
Washington DC - Airbnb Experiences
De entreehal van Union Station
Washington DC - Airbnb Experiences
De kleurrijke straat van onze Airbnb