Persoonlijke verhalen uit de seksindustrie

boek over sex
De cover van het boek

Let’s talk about sex. In het nieuwe boek van fotograaf Ralf Mitsch draait het allemaal om seks als beroep. Wie zijn deze mensen en wat drijft ze? Why I Love Sex geeft antwoord op deze vragen.

Wie houdt er nou niet van seks? En toch rust er een zwaar taboe op. We doen het allemaal, maar we praten er zelden over. Maandagochtend op kantoor bespreken we wel de films die we in het weekend hebben gezien of wat we hebben gegeten, maar niet hoe de seks was.

Mensen die in de seksindustrie werken, hebben ook te maken met dit taboe. We kijken porno, maar weten zelden wie die mensen in die films nu zijn. Hetzelfde gaat op voor eigenaren van seksshops, seksclubs of homosauna’s en de mensen die daar werken. In het boek Why I Love Sex maak je kennis met al deze mensen.

Seks als beroep

Fotograaf Ralf Mitsch maakte een serie portretten van diverse personen die in Nederland van seks en seksualiteit hun beroep hebben gemaakt. Elke geportretteerde is naakt, ook als ze dat in hun werkzaamheden helemaal niet zijn. Al trekt het merendeel wel tijdens het werk de kleren uit.

Margot C. Pol tekende bij al deze foto’s de verhalen op. Wat doen deze mensen? Waarom? Wat zijn hun drijfveren? En hoe is de relatie met de familie? Everything You Always Wanted to Know About Sex* (*But Were Afraid to Ask). Op al deze vragen krijg je een eerlijk en open antwoord. Ook toont het boek aan dat deze wereld diverser is dan buitenstaanders vermoeden.

Why I Love Sex
Fotografie: Ralf Mitsch
Interviews: Margot C. Pol
Hardcover, 232 bladzijden
ISBN: 978-90-822057-1-8

Het boek is te bestellen via de website WhyILoveSex.com

Why I Love Sex

Why I Love Sex

Why I Love Sex

Why I Love Sex

Foto’s © Ralf Mitsch