Stabiel en comfortabel rennen met de Arahi 7 van HOKA

HOKA Arahi 7
Onlangs heeft hardloopmerk HOKA z’n nieuwste antipronatieschoen uitgebracht: de Arahi 7. De lichtgewicht schoen biedt de perfecte balans tussen demping en stabiliteit, met behulp van de vertrouwde J-Frame-technologie. Ten opzichte van het vorige model zijn er verschillende extra’s toegevoegd.

De Arahi 6 was al een verrassend lichte stabiliteitsschoen voor op de weg en bij versie nummer 7 is die lichtheid gelukkig onveranderd gebleven. Verder levert de nieuwe Arahi 7 dezelfde ondersteuning als zijn voorganger met de gepatenteerde J-Frame-technologie. Wat ook is behouden qua ontwerp is het verlengde hielpaneel, zodat je de schoen erg makkelijk kunt aantrekken. En natuurlijk ontbreekt ook de fijne demping waar HOKA om bekend staat niet.

Vernieuwd bovenwerk

Ten opzichte van de Arahi 6 zijn er zeker ook verschillen, dan wel verbeteringen te noemen. Bij de Arahi 7 is het bovenwerk van mesh ingeruild voor een technisch vlakgebreide stof, die ook nog eens ondersteunend is. Dit breiwerk geeft een zogeheten ‘lockdown fit’. Verder is het bovenwerk verdeeld in verschillende zones voor ademend vermogen. Je ziet dat de upper op sommige plaatsen kleine gaatjes in het breiwerk heeft voor extra ventilatie. Alles om te zorgen dat je koele en droge voeten houdt tijdens je run.

Daarnaast heeft de schoen een dikkere tong en een dubbele veterinsteek. Dit zorgt ervoor dat de tong comfortabel om de wreef zit en tijdens het rennen niet irriteert of verschuift. Tevens is de schoen door deze constructie goed afgesloten tegen binnendringend vuil. En tot slot is ook nog het hielstuk verbeterd.

Het unieke J-Frame

De J-Frame tussenzoolondersteuning is ontworpen om overpronatie tegen te gaan. Samen met de middenvoet lockdown zorgt het ervoor dat je voet stevig op z’n plaats blijft tijdens het rennen. De Arahi 7 biedt veel ondersteuning en de lichtgewicht constructie voelt bijzonder prettig aan je voeten. Van stijfheid of zwaarte is bij deze stabiliteitsschoen absoluut geen sprake.

Demping en stuwkracht

Ook de demping is prima in orde dankzij de dikke middenzool van CMEVA. En de ingebouwde early-stage Meta-Rocker zorgt ervoor zorgt dat je moeiteloos vooruit wordt gestuwd tijdens het rennen. Alles bij elkaar geeft dit een groot gevoel van comfort en snelheid.

Buitenzool met verbeterde grip

De Arahi 7 heeft een duurzame rubberen buitenzool. Voor goede grip op de weg is het rubber verdeeld in zones. Daarnaast zorgen de rubberen noppen voor verbeterde tractie en een verlengde levensduur van de schoen. Zo kun je vele kilometers maken. Samengevat bieden de vernieuwde eigenschappen van de Arahi 7 nóg meer comfort en ondersteuning dan zijn voorgangers!

De Arahi 7 getest

Ook bij de Arahi 7 is weer sprake van een dagelijkse trainer die een combinatie heeft van maximale demping en minimaal gewicht. Die lichtheid is iets wat redelijk nieuw is in de wereld van antipronatieschoenen. Eerder waren dit soort schoenen namelijk wat stijver en zwaarder. Verder is er door HOKA weer lekker veel schuim aan de zool toegevoegd voor extra comfort.

Nu vond ik de Arahi 6 al prima zitten, maar de Arahi 7 voelt nog beter. Ze hebben echt wel een andere fit. Het luchtige, vlakgebreide bovenwerk zit fijn om je voet en je voelt ook echt de ondersteuning van de stof. Daarnaast zit de tong goed om de wreef, omdat ie wat dikker is en mooi op z’n plaats wordt gehouden door de dubbele veterinsteek. Verder zit het verlengde hielpaneel prettig om de achillespees.

En ook het bekende J-Frame doet weer prima z’n werk. Dankzij deze tussenzoolconstructie is er nog steeds een bepaalde mate van flexibiliteit, terwijl mijn voeten dus niet naar binnen zakken. Iets waar mijn knieën en heupen ook blij mee zijn. Dit zorgt voor een soepele run met frisse benen aan het einde.

Ook vind ik de Arahi 7 qua pit verbeterd vergeleken z’n voorganger. Hij is wat meer gaan lijken op mijn lievelingsschoen: de Clifton 9. Met de noppen onder de middenvoet kan ik goed afzetten en rol ik echt vooruit. Tijdens mijn eerste rondje voelde ik al meteen dat ik een hoge pasfrequentie kon aanhouden en fijn tempo kon maken. Dus qua souplesse en snelheid is alles prima in orde. In z’n totaliteit vind ik de Arahi 7 er ook gestroomlijnder uitzien dan z’n voorganger. Kortom, een aanrader!

De Arahi 7 is te koop via hoka.com of geselecteerde dealers.

Specificaties:
Gewicht: 228 gram (vrouw) en 282 gram (man)
Heel drop: 5 mm
Prijs: € 150,00

HOKA Arahi 7

HOKA Arahi 7

HOKA Arahi 7

HOKA Arahi 7

HOKA Arahi 7

HOKA Arahi 7