Wie zijn deze bijzondere vrouwen?

wie zijn deze vrouwen?

De Poolse ontwerper Zuzia Kozerska heeft een interessante draai gegeven aan het klassieke spel Wie is het? In plaats van willekeurige personen bestaat deze versie van het spel uit iconische vrouwen.

Helaas is de positie van vrouwen in de sport, kunst en wetenschap nog steeds ondergeschikt aan die van mannen. Dit spel moet daar op positieve wijze verandering in brengen. De vragen die je in deze versie van het spel stelt, zijn daarom niet in de trant van ‘draagt deze persoon een bril?’, maar eerder ‘heeft deze vrouw een Nobelprijs gewonnen?’.

Eerste vrouwelijke arts

De vertegenwoordigde vrouwen zijn zeer divers. Denk aan Agnodice, de eerste vrouwelijke arts, tennisser Serena Williams, kunstenaar Frida Kahlo of de autistische zoöloog Temple Grandin. Elke vrouw heeft naast een plekje op het bord ook een houten ‘kaartje’ met interessante informatie.

Voor de prachtige portretten van de vrouwen in kwestie riep Kozerska de hulp in van Daria Gołąb, die met waterverf aan de slag ging. Via Kickstarter hopen de twee genoeg geld bij elkaar te halen om Who is She? ook echt op de markt te kunnen brengen.

wie zijn deze vrouwen?

wie zijn deze vrouwen?

wie zijn deze vrouwen?

wie zijn deze vrouwen?

wie zijn deze vrouwen?