Kunst van Pablo Lücker op badkamerkraan

AXOR MyEdition x Pablo Lucker

AXOR heeft kunstenaar Pablo Lücker gevraagd om een luxe kraan uit hun collectie onder handen te nemen. Het resultaat is een opvallende wastafelkraan met een lasergegraveerde tekening op de bovenzijde .

De kunstenaar ging aan de slag met de bekende MyEdition-kraan van AXOR. Het werk Pablo Lücker kenmerkt zich door een mix van streetstyle en luxe. Zijn inspiratie haalt hij uit het dagelijks leven en de reizen die hij maakt. Graag wil hij zijn kunst op verschillende manieren toepassen, dus niet alleen op het schildersdoek. In dit geval een kraan.

Pablo Lücker zegt hierover het volgende: “Ik wil mijn kunst multidisciplinair toepassen en ik ben altijd op zoek naar uitdagingen die buiten het traditionele schildersdoek vallen. De badkamer is niet een plek waar je kunst verwacht, maar waarom zou een kraan geen kunstobject kunnen zijn? Ik ging de uitdaging aan om mijn esthetiek en individualisme in een badkamersetting door te voeren. De badkamer is een plek waar je vaak bent, en op deze manier sta je op met een stukje inspiratie.”

Een heuse blikvanger

Het kenmerkende handschrift van Lücker zie je duidelijk terug bij deze speciale MyEdition. De coverplate is verfraaid met een ontwerp van de kunstenaar. Door gebruik te maken van een lasergrafeertechniek was het mogelijk om de tekening aan te brengen op de kraan. Hierbij werd ook rekening gehouden met het praktische aspect. Immers gaat het hier om een gebruiksvoorwerp. De uitkomst is een unieke blikvanger voor in de badkamer. De AXOR MyEdition x Pablo Lücker is in zeer beperkte oplage te verkrijgen.

Over AXOR

Met oog voor precisie ontwikkelt en produceert AXOR mengkranen, douches en accessoires voor  badkamers en keukens. Elk product voldoet aan de hoogste normen op het gebied van design, technologie en productie. Het ontwerpproces eindigt pas wanneer de designer niets meer kan toevoegen of wegnemen, volgens het principe van Form Follows Perfection (perfectie in vorm en functie). Deze formule wordt al meer dan 25 jaar toegepast. Er zijn samenwerkingen met internationaal gerenommeerde designers als Philippe Starck, Patricia Urquiola, Antonio Citterio, Jean-Marie Massaud en Barber & Osgerby. AXOR is een merk van de Hansgrohe Group.

De producten van AXOR zijn te zien én te ervaren bij The Water Studio in Amsterdam. De studio is op afspraak te bezoeken.

AXOR MyEdition x Pablo Lucker

AXOR MyEdition x Pablo Lucker

AXOR MyEdition x Pablo Lucker