IKEA brengt speciale collectie voor gamers uit

IKEA - Brännboll
Foto’s: IKEA

Gamen is met stip het populairste tijdverdrijf van mensen wereldwijd. Met de Brännboll-collectie wil IKEA laten zien dat meubels voor gamers niet hoeft te voldoen aan het stereotype beeld dat bij gaming hoort.

Je kent vast die typische bureaustoelen of felgekleurde accessoires met knipperende lampjes die blijkbaar onderdeel zijn van de gamercultuur die zich af lijkt te spelen in donkere kamers. Wellicht cliché, maar toch duiken de beelden overal op als je kijkt naar de combinatie gamen en interieur.

Vrolijk gekleurd

Er zal vast een doelgroep voor zijn, maar tegelijkertijd is er ook een doelgroep die liever games speelt in een omgeving die wat rustiger en lichter oogt. Op die groep zet IKEA zich in met Brännboll (de naam is trouwens afgeleid van een variant op honkbal/slagbal die populair is in Scandinavië). In de collectie zien we vrolijk gekleurde en comfortabel ogende meubels en praktische accessoires. In totaal zijn er 20 verschillende items in de Bränboll-collectie.

Het idee achter de ontwerpen is dat ze ook passen in het interieur als niemand aan het gamen is. Zo zien we een bijzondere opblaasbare stoel, een ingenieuze variant op de schommelstoel en een kast waarin je alle spullen handig kunt opbergen. Voordat de ontwerpen zijn gemaakt heeft IKEA veel gesprekken gevoerd met gamers, zowel fanatieke hardcore spelers als mensen die graag een casual potje spelen. Uit die gesprekken kwam bijvoorbeeld de wens voort van een comfortabele stoel die makkelijk te verplaatsen is zodat spelers tijdens het game vlak voor de televisie kunnen zitten.

Kleed voor VR-games

Een ander bijzonder ontwerp is een rond kleed voor gamers die graag met een VR-set op spelen. De afmeting van het kleed moet zorgen dat spelers erop blijven staan en niet per ongeluk door het huis gaan lopen met het gevaar op het omgooien van dingen of pijnlijke botsingen. Of wat dacht je van een mandje voor controllers en koptelefoons die makkelijk te verplaatsen is? Hier is echt over nagedacht.

De collectie is vanaf september te vinden in de winkels van IKEA.

IKEA - Brännboll

IKEA - Brännboll

IKEA - Brännboll

IKEA - Brännboll

IKEA - Brännboll

IKEA - Brännboll

IKEA - Brännboll

IKEA - Brännboll